Personele en financiƫle impact van verzuim

De mate van vitaliteit van een medewerker heeft een sterke relatie met ziekte en gezondheid. Gezonde medewerkers (zowel fysiek als mentaal) hebben meer energie en zijn gemotiveerder om aan de slag te gaan dan medewerkers met gezondheidsklachten. U heeft als werkgever een belangrijke rol wanneer het gaat om de vitaliteit van uw medewerkers. De gevolgen van het niet serieus nemen van uw vitaliteitsbeleid kunnen groot zijn.

Alarmerende verzuimgerelateerde cijfers

De verzuimgerelateerde cijfers over het afgelopen jaar zijn alarmerend. Het gemiddelde verzuim in Nederland blijft stijgen (4,3% in het derde kwartaal van 2019) en van de Nederlandse medewerkers:

  • heeft 73% stress en/of andere mentale problemen;
  • leeft 51% ongezond;
  • kampt 64% met fysieke problemen;
  • is 24,9% van het verzuim het gevolg van psychische klachten;
  • is 25,4% van het verzuim het gevolg van fysieke klachten.
Bronnen: Aon EMEA health survey, CBS 

De vijf pijlers van medewerkers-welzijn

Om uw verzuim zoveel mogelijk te beperken, is het goed om het welzijn van uw medewerkers op te delen in vijf pijlers:

Lichamelijk welzijn

Slechte voeding en een gebrek aan slaap en lichaamsbeweging hebben invloed op het fysieke welzijn van uw medewerkers en op de effectiviteit van hun werk.

Emotioneel welzijn

Emotioneel evenwicht is net zo belangrijk als fysiek welzijn wanneer het gaat om het gezond en betrokken houden van uw medewerkers.

Sociaal welzijn

Sociale relaties kunnen van invloed zijn op het algemene welzijn. Wanneer uw medewerker eenzaam is, of mantelzorg verleent, is de kans groot dat de fysieke en emotionele gezondheid daar onder lijdt.

Financieel welzijn

Van woningschuld tot onderwijsuitgaven, financiële uitdagingen kunnen voor veel mensen stress veroorzaken.

Carrière

Ervaart uw medewerker dat hij of zij feedback kan geven en er echt geluisterd wordt? Zijn er voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling? Biedt u andere handvatten die hem of haar kunnen helpen bij het werk?

De financiële impact van verzuim

De financiële impact van ziekteverzuim is vaak groter dan werkgevers denken. Als een van uw medewerkers ziek wordt, bent u verplicht om gedurende twee jaar ten minste 70% van het salaris door te betalen. Per dag kost een verzuimende medewerker gemiddeld tussen € 250 en € 400. En dat is nog afgezien van de kosten voor vervanging en, indien dat niet mogelijk is, gederfde inkomsten door capaciteitsissues. In het ergste geval komt zelf de continuïteit in het geding, wanneer een medewerker op een sleutelfunctie uitvalt, die nauwelijks is te vervangen.

Aon's verzuimverzekering

Door te investeren in gezonde en gemotiveerde medewerkers, kunt u de risico’s van verzuim beperken. Verzuim is vanzelfsprekend nooit volledig te voorkomen, dus is het zaak om dit risico goed af te dekken. Aon’s verzuimverzekering biedt u financiële zekerheid en geeft u ruimte om (indien nodig) tijdelijke krachten aan te stellen.

Voordelen Aon Verzuimverzekering

Inkoopkracht

vrijblijvende vergelijking van diverse aanbieders in de markt

Uitgebreide dekking

Dekking met re-integratie ondersteuning en overlijdensuitkering

Online portaal

Administratief gemak door alle ziekmeldingen in 1 overzicht