Geen inkomensverlies bij ongeval of ziekte

Moet u plotseling een operatie ondergaan? Het Herstelbudget betaalt (na goedkeuring van uw claim) binnen 14 dagen een uitkering uit.

Bekijk hoe het werkt

Dien eenvoudig een claim in
 • Vooraf geen medische keuring
 • Eenvoudig een claim indienen
 • Belastingvrije uitkering

Bekijk hier eenvoudig welke uitkering u van ons kunt verwachten:

 1. Bekijk in de lijst met medische procedures om welke ingreep het gaat
 2. Bekijk of de ingreep in de classificatie A, B, C, of D valt
 3. Zoek de classificatie op in onderstaande tabel
 4. Combineer deze met het door u gekozen pakket; zilver, brons of goud
 5. Het bedrag is nu zichtbaar in de tabel

Vergoedingen per categorie*

*U kunt alleen een claim indienen mits de medische procedure al heeft plaatsgevonden.


Medische ClassificatieVoorbeelden (Complete lijst in voorwaarden):BronsZilverGoud
A:   Medische procedures waar een herstel en terugkeer naar lichte arbeid in een paar dagen mogelijk is Ongevallen- en noodchirurgie aan de oogspieren en lenzen, chirurgie aan het trommelvlies, de gehoorgang en tandvleeschirurgie. Chirurgie: verwijdering van de amandelen, angioplastiek, inbrengen van de hartpacemaker, behandeling van nierstenen, sleutel -operatie. € 250 € 350 € 500
B:   Medische procedures waar een herstel en terugkeer naar lichte arbeid in ongeveer twee tot drie weken mogelijk is Verwijdering van de appendix na een ongeval of noodsituatie, open operatie aan de luchtpijp, operatie aan neus, kaak of mond, behandelingen voor ontwrichte gewrichten. Chirurgie: herstel van een hernia, chirurgie van spataderen, prostaatklieroperatie, borstklompectomie, reconstructieve lip- en ooroperatie, radiotherapie. € 750 € 1.000 € 1.500
C:   Medische procedures waar een herstel en terugkeer naar lichte arbeid in ongeveer één tot twee maanden mogelijk is Ongevallen- en noodbehandelingen voor fracturen van grotere botten, pees- of spierreparatieprocedures zoals kniebandreparaties, reconstructieve chirurgie aan het oog, hersenchirurgie. Chirurgie: heup- en knievervangingen, operatie aan het binnenoor, alle vormen van open borstchirurgie, reconstructieve borstchirurgie, chemotherapie. € 3.000 € 4.000 € 6.000
D:   Medische procedures waar sprake is van een langdurig herstel Gecompliceerde reconstructie van ledematen of gewrichten, fracturen behandeld door tractie, amputaties van ledematen. Chirurgie: zware kankeroperaties, bot- en wervelkolomfusies, pancreaschirurgie, lever-, hart- en longtransplantaties. € 10.000 € 15.000 € 20.000

Belangrijke documenten

operatiegehad

Het Herstelbudget als financiële buffer tijdens ongeval en ziekte.

 • Financiële buffer tot 20.000 euro vanaf 4,65 euro per maand
 • Belastingvrije uitkering 14 dagen na goedkeuring uitbetaald
 • Er is geen medische keuring nodig om toegelaten te worden tot de verzekering
 • Het geld is vrij te besteden en wordt op uw rekening gestort.
 • Dient als kortetermijnoplossing voor inkomensverlies na een onverwachte medische procedure door een ongeval of ziekte
 • Kan gecombineerd worden met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Bereken de premie

Krijg een financiële buffer tot €20.000,- vanaf €4,65 per maand

Ik wil een ongeval of ziekte melden


Vervelend dat het even niet goed met u gaat. Wij helpen u graag.

 1. Vul het formulier volledig in, Schadeformulier Herstelbudget Ongeval & Ziekte
 2. Laat deze tekenen door uw arts en stuur deze per mail via melden.herstelbudget@aon.nl naar ons op. Wij gaan direct voor u aan de slag.

We houden u op de hoogte van de afhandeling en zorgen dat u uw Herstelbudget zo snel mogelijk op uw rekening gestort krijgt.

Ik wil gegevens inzien of wijzigen


U wilt uw polisvoorwaarden bekijken, uw verzekering aanpassen, facturen inzien, adresgegevens veranderen of uw verzekering opzeggen?

Bellen of e-mailen is niet nodig. Ga naar Mijn Verzekeringen en het is zo geregeld.

Mijn Verzekeringen

Ik wil contact

Telefoon

Telefonisch zijn wij te bereiken op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Klantenservice: 088 - 810 8166

E-mail

Liever contact via de mail?

U kunt onze klantenservice per mail bereiken via herstelbudget@aon.nl

Stel uw vraag

Stel uw vraag via het contactformulier

Veelgestelde vragen

 • Het Herstelbudget is een verzekeringsproduct waarbij een uitkering wordt gedaan bij een ongeval of ziekte. In het dekkingsoverzicht vindt u de ingrepen die onder de dekking vallen. De hoogte van de uitkering wordt bepaald door:

  • De gemiddelde hersteltijd van de medische procedure die u moet ondergaan
  • De hoogte van dekking die u zelf heeft gekozen

  Het uitgekeerde bedrag is belastingvrij en vrij te besteden. Dit betekent dat hoewel de hoogte van de uitkering wordt bepaald op basis van de medische procedure, u het geld hier niet aan hoeft te besteden.

 • Weet u bij het afsluiten van de verzekering al dat u binnen één jaar of korter een operatie moet ondergaan? Dan bent u niet gedekt voor deze medische ingreep.

 • Het Herstelbudget is toegankelijk tot een leeftijd van 75 jaar. Het Herstelbudget wordt automatisch beëindigd indien u 75 jaar wordt.

 • Het Herstelbudget is geen vervanger van de AOV. Het kan wel gebruikt worden als aanvulling op de AOV. Wanneer u al een AOV heeft afgesloten met een eigen risico (wacht-)termijn, dan kunt u de belastingvrije uitkering van het Herstelbudget goed gebruiken om de eigen risico termijn te overbruggen.

 • Nee, er is geen selectie of medische keuring bij het afsluiten van deze verzekering. Ingrepen die reeds bij u bekend zijn tot één jaar voorafgaande aan het afsluiten van de verzekering vallen buiten de dekking.

 • In het dekkingsoverzicht vindt u de ingrepen die onder de dekking vallen.

 • Ja, u kunt uw dekkingsniveau verhogen zodra u de verzekering heeft afgenomen, door contact met ons op te nemen en het formulier 'herziening van dekking' aan te vragen. Houd u er rekening mee dat er voor de verhoging van het dekkingsniveau uitsluitingen gelden voor al geplande behandeling(-en).

 • Nee hier is geen dekking voor. Medische ingrepen veroorzaakt door een pandemie (zoals Corona) zijn uitgesloten in de voorwaarden.

 • Lees hier hoe het werkt.

 • bekijk hier wat u kunt doen bij een klacht.