Aon Evenementenverzekering

Goed verzekerd met de Evenementenverzekering (zakelijk) tegen schade voor of tijdens een evenement.

 • Kies zelf waarvoor u zich verzekert
 • Advies op maat voor uw situatie
 • Verzekering voor elk soort evenement

Aon Evenementenverzekering

Wat is de Evenementenverzekering?

Of u als ondernemer nou een bedrijfsfeest, jubileum of festival organiseert, er kan altijd iets niet gaan zoals gehoopt.

Met onze verzekering bent u gedekt wanneer het evenement niet kan doorgaan, er schade ontstaat, of er een ongeval plaatsvindt. U kunt zelf kiezen voor welke risico’s u zich wilt verzekeren. Meer over de verschillende dekkingen vindt u hier.

Bent u op zoek naar een particuliere verzekering?

Wat doet Aon voor u?

Aon is een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Wij bieden de beste verzekering voor uw situatie, die past bij uw wensen en voorkeuren.

Aon biedt verschillende dekkingen en vindt de verzekering die het best bij u past. Zo bent u goed verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden tijdens elk evenement. Benieuwd naar de beste verzekering voor uw situatie?

Waarom een Evenementenverzekering afsluiten?

Als uw evenement niet door kan gaan of als er schade ontstaat, kunnen de kosten hoog oplopen. Met deze verzekering bent u gedekt voor verschillende typen schade en risico's die een rol kunnen spelen bij evenementen. Zo bent u goed verzekerd tegen risico’s.

Een aantal situaties waarin de Evenementenverzekering uitkomst biedt:

 • U moet het evenement afgelasten omdat een van de hoofdpersonen afwezig is (bijvoorbeeld bij een jubileum van een medewerker)
 • Er vindt een persoonlijk ongeval plaats tijdens een sportevenement en u wordt aansprakelijk gesteld
 • U heeft lichten en geluidsapparatuur gehuurd die tijdens het evenement beschadigd raken. U wordt daarvoor aansprakelijk gesteld
 • Er is een zware storm op komst en u moet om veiligheidsredenen uw evenement uitstellen

Stel dat een van bovenstaande dingen gebeurt, dan vergoedt de evenementenverzekering - afhankelijk van de door u gekozen dekking - de kosten. Bekijk altijd uw dekkingen en polisvoorwaarden.

Voor wie is de Aon Evenementenverzekering?

De Evenementenverzekering voor zakelijk gebruik is voor alle bedrijven, organisaties en zzp’ers die een evenement willen organiseren.

Of u nou een Evenementenverzekering voor 1 dag, een weekend of een week zoekt, Aon heeft een passende oplossing. Ook voor grote events en risicovolle activiteiten*.

*zoals activiteiten met een snelheidselement, professionele sportbeoefening, parapenten, parachutespringen, bungeejumpen, helikopterdropping, off-piste skiën/snowboarden en vuurwerk. Voor evenementen met dit type activiteiten kunt u deze verzekering niet online afsluiten. Neem in dat geval contact met ons op. 

Wat dekt de Aon Evenementenverzekering?

U kunt zelf de dekkingen kiezen die voor u belangrijk zijn. Waarvoor u gedekt bent is dus afhankelijk van uw evenement, dekkingskeuze en voorwaarden. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Dit dekt de Evenementenverzekering wel

 • Kosten wanneer het evenement afgelast of uitgesteld moet worden

Wat dekken de aanvullende dekkingen?

 • Schade aan of verlies van eigendommen van de organisator, of van gehuurde eigendommen
 • Schade veroorzaakt aan een ander
 • Schade door een ongeval aan deelnemers en/of bezoekers
 • Schade door een ongeval voor of tijdens het evenement
 • Financiële schade wanneer het evenement door extreme weeromstandigheden niet kan doorgaan

Dit dekt de Evenementenverzekering niet

 • Schade aan eigendommen door bezoekers
 • Schade veroorzaakt door financiële moeilijkheden van verzekeringnemer
 • Schade als gevolg van geringe belangstelling van publiek, aangezochte deelnemers en/of organisatoren
 • Schade verband houdende met het niet verkrijgen van de met betrekking tot het evenement of delen daarvan vereiste vergunningen, toestemmingen e.d. van de daartoe bevoegde autoriteiten en/of het niet voldoen aan de daarin gestelde voorwaarden
 • Schade als gevolg van contractbreuk, anders dan door overmacht, door één of meerdere van de bij het evenement betrokken partijen

Lees de polisvoorwaarden van de Evenementenverzekering van Aon.

Wat kost een Evenementenverzekering?

Bij de Evenementenverzekering is de premie afhankelijk van uw evenement en dekkingen. Een verzekering van een festival met vuurwerk kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een die van een bescheiden jubileum. Hoe uitgebreider uw dekkingen, hoe hoger de premie van een Evenementenverzekering. Ook uw eigen risico heeft invloed op uw kosten. Wilt u weten hoeveel premie u betaalt? Vraag direct een offerte aan.

Premievoorbeeld 1: Jubileumfeest

Soort evenement Jubileumfeest
Duur evenement 1 dag
Budget evenement € 10.000,-
Aantal gasten 120
Aanvullende dekking Geen
Premie* € 219,-
   

*Let op: de premie is slechts een voorbeeld. Uw werkelijke premie kan verschillen afhankelijk van uw evenement en voorwaarden. Bedrag is excl. assurantiebelasting en eenmalige poliskosten

Premievoorbeeld 2: Braderie

Soort evenement Braderie
Duur evenement 1 dag
Budget evenement € 30.000,-
Aantal gasten 600
Aanvullende dekking Extreme weeromstandigheden + ongevallen
Premie* € 1.006,25
   

*Let op: de premie is slechts een voorbeeld. Uw werkelijke premie kan verschillen afhankelijk van uw evenement en voorwaarden. Bedrag is excl. assurantiebelasting en eenmalige poliskosten

Welke dekkingen heb ik nodig?

Welke dekking u nodig heeft, hangt af van welk evenement u organiseert en van uw persoonlijke voorkeuren. Zoekt u een verzekering voor een festival of bedrijfsfeest, of een verzekering voor een sportevenement? En wilt u een Evenementenverzekering voor slecht weer en/of voor ongevallen?

Voor ieder event een verzekering

Omdat geen event hetzelfde is, kunt u zelf uw verzekering samenstellen en kiezen welke dekkingen u nodig heeft. Aon biedt de onderstaande dekkingen. Specifieke voorwaarden kunt u lezen in de polisvoorwaarden.

Is een Evenementenverzekering verplicht?

Niet voor alle evenementen is een verzekering verplicht. Sommige gemeenten verplichten u als organisator om een verzekering af te sluiten voordat zij een vergunning afgeven, maar meestal is dit niet het geval.

Wel is het verstandig, omdat er hoge kosten gepaard kunnen gaan wanneer het event onverhoopt niet door kan gaan of wanneer er schade ontstaat. Daarom besluiten veel organisatoren om voor hun feest of festival een verzekering af te sluiten.

Met onze verzekering op maat bent u gedekt voor verschillende risico’s en kunt u met een gerust hart van start gaan.

Overzicht van onze dekkingen:

Bij Aon bieden we de onderstaande dekkingen. De beste dekking voor uw evenement is afhankelijk van het event, en van uw persoonlijke voorkeuren. Daarom kunt u zelf kiezen welke dekkingen u wilt afsluiten.

Dekking onkosten:

Standaard verzekerd bij het afsluiten van de evenementenverzekering. Vergoedt de kosten wanneer uw evenement niet door kan gaan, moet worden uitgesteld, onderbroken of vroegtijdig worden beëindigd. (niet door extreem weer)

Dekking aansprakelijkheidsverzekering (aanvullend)

Vergoedt materiële schade aan eigendommen en letsel aan personen.

Dekking ongevallen (aanvullend)

Geeft recht op een uitkering in geval van overlijden of blijvende invaliditeit. Standaard verzekerd zijn de organisator, medewerkers en vrijwilligers van het evenement. Voor sommige evenementen kunt u optioneel deelnemers meeverzekeren.

Dekking extreme weersinvloeden (aanvullend)

Dekt de kosten wanneer door extreme weersomstandigheden het evenement niet door kan gaan, moet worden uitgesteld, onderbroken of vroegtijdig worden beëindigd

Dekking waardevolle objecten – cascoverzekering (aanvullend)

Vergoedt kosten bij verlies van, of materiële schade aan verzekerde spullen. Ze zijn verzekerd op locatie en tijdens het transport.

Advies nodig?

Wilt u precies weten welke dekking bij uw situatie past? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.


Adviesgesprek aanvragen

Veelgestelde vragen over deze verzekering

 • Bij schade bent u verplicht Aon Verzekeringen zo spoedig mogelijk in te lichten. Neem bij schade contact op met de afdeling klantenservice via 071-36 43 510, zodat eventueel een expert ingeschakeld kan worden.

 • Als er na een ongeval recht op uitkering vanwege blijvende invaliditeit zou kunnen ontstaan, bent u verplicht Aon zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 maanden) hiervan op de hoogte te brengen.

  Om de schade te melden dient u een schadeformulier in te vullen. Dit formulier moet altijd ondertekend worden door de verzekeringnemer, de persoon die de verzekering heeft afgesloten. U kunt dit formulier opvragen bij de afdeling klantenservice via 071-36 43 510.

 • De maximale verzekerde som bedraagt € 500.000,-. Vanaf een verzekerd bedrag van € 100.000,- verzoeken wij u bij de offerteaanvraag een specificatie van het onkostenbedrag toe te voegen. Het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een claim is nooit hoger dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent.

 • Bij de aansprakelijkheidsverzekering is het eigen risico € 100,- en bij de uitgebreide waardevolle objectendekking (casco) is het eigen risico € 250,-.

 • Ja, dat is mogelijk. Bij bijzonder risicovolle activeiten of een begroting voor het evenement groter dan EUR 500.000 kunt u een maatwerk-offerte aanvragen. Neemt u contact op met Aon Risk Services via 020-430 5538 of e-mail SRE@aon.nl.

  Onder bijzonder risicovolle activeiten verstaat Aon activiteiten met een snelheidselement, professionele sportbeoefening, parapenten, parachutespringen, bungeejumpen, helikopterdropping, off-piste skiën/snowboarden en vuurwerk.

 • Ja, wij bieden aparte verzekeringen voor Oranjeverzekeringen. Lees meer.

 • De onkosten door het afgelasten, onderbreken of voortijdig beëindigen van een evenement vanwege het coronavirus zijn niet verzekerd als u een evenementenverzekering afsluit.


  Het afgelasten van een evenement door het coronavirus is geen onvoorziene gebeurtenis meer. De clausule uitsluiting epidemieën, pandemieën en besmettelijke ziekten is van toepassing op de onkostendekking.

 • Niet gedekt is schade die verzekeringnemer lijdt in verband met een epidemie, pandemie of besmettelijke ziekte (zowel nationaal als internationaal) en/of in verband met (door de verantwoordelijke autoriteiten) te nemen/genomen maatregelen ter voorkoming van verspreiding van de hiervoor bedoelde ziekten. Dit geldt ongeacht de mate van voorzienbaarheid van de uitbraak van de hiervoor bedoelde ziekten.


  Onder besmettelijke ziekten worden verstaan ziekten die zo besmettelijk zijn dat de bevoegde autoriteiten vaststellen dat de kans aanwezig is dat hier een epidemie of pandemie uit ontstaat (zoals het coronavirus of SARS).

Schade melden

Is er sprake van schade of een ongeval tijdens het evenement, of moet het evenement uitgesteld worden? Lees hieronder welke stappen u het beste kunt nemen.

Schade van meer dan € 450,00?
Neem dan direct contact op met Aon Verzekeringen, afdeling klantenservice: 071 364 35 10.

Persoonlijke ongevallen melden
In geval van een persoonlijk ongeval waarbij iemand overlijdt moet u Aon Verzekeringen hiervan binnen 48 uur telefonisch op de hoogte brengen. Bel ons op 088 810 81 83. Bij een kans op blijvende invaliditeit van een persoon moet u binnen 8 dagen na het ongeval schriftelijk melding doen.

Schade melden
Vul het schadeformulier in om schade te melden. Dit formulier moet altijd ondertekend worden door de organisator van het evenement. Download het schadeformulier en stuur het ingevulde formulier naar claims.nederland@aon.nl.

Andere documenten

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten. 

Wat als een machine die belangrijk is voor uw bedrijf, plotseling uitvalt?

Voor veel bedrijven heeft dit scenario grote gevolgen. We delen 3 handige tips met u om dit te voorkomen.

Lees verder

Een phishing mail herkennen: zo doet u dat

Hoe kunt u een phishing mail herkennen? Wij zetten een aantal tips op rij.

Lees verder

Wat is een datalek en hoe voorkomt u het?

Om te zorgen dat uw gegevens veilig blijven, is het belangrijk om te weten wat een datalek is en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Lees verder

Vraag het uw Aon evenementenexpert

Heeft u een vraag over uw specifieke situatie? Wilt u meer weten over één van onze oplossingen? Onze specialisten op het gebied van evenementen zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 810 81 83. (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur). U kunt ons per mail bereiken op vrijetijd.nonprofit@aon.nl

Direct contact