Cyberbeveiliging: regel het!

Een cyberaanval, hoe bereidt u zich voor?

Hoe graag we het willen, een cyberincident niet kan worden voorkomen. We worden net zijn allen steeds afhankelijker van digitale systemen en technologieën,

Een kwetsbare cyberbeveiliging is één van de grootste risico's in de bedrijfsvoering van een praktijk geworden. En vergeet de menselijke component niet. Wat als één van uw collega's op een verkeerde link in een e-mail klikt? 

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, maar wat als u toch slachtoffer bent van een cyberaanval? Hoe bereidt u zich voor, zodat u de schade voor uw praktijk zoveel mogelijk beperkt? En welke risico’s kunt u afdekken met een cyberverzekering?

Door af te vinken wat er wel (...en niet) is geregeld en gedekt én uw verantwoordelijkheid te nemen, kunt u een hoop ellende voor zijn. In deze derde whitepaper ‘Voorkomen van Cyberrisico’s' geven we antwoord op deze vraag hoe u de impact van een cyberincident kun minimaliseren’ en welke risico’s gedekt worden in een cyberverzekering. 

Help ...een cyberincident!

Weet u wat te doen in het geval van een cyberincident?
Het is belangrijk dat u de onderstaande vragen goed kunt beantwoorden:

 • Zijn uw systemen wel veilig? 
 • Hoeveel kost het als u slachtoffer wordt van Ransomware? 
 • Wie belt u in het geval van een cyberincident?
 • Waarom is een cyberverzekering echt nodig?

Kunt u dat niet? U staat niet alleen.
'Cyber' is complex door lastige termen, ingewikkelde processen en een 'onzichtbare' dreiging. Het webinar, een cyberveilige praktijk, geeft u inzicht en helpt om de juiste stappen te nemen om uw praktijk op de juiste wijze te beschermen.

Een cyberveilige praktijk

In het webinar ‘Een cyberveilige organisatie’ geven cyberspecialisten van Aon u inzicht in de laatste ontwikkelingen en tips op het gebied van cyber security voor ondernemers en medewerkers in medische beroepen. 

Informatie en inschrijven webinar

Welke risico's kunt u afdekken met een cyberverzekering?

Wat mag u van ons verwachten 

De gevolgen van een cyberincident zijn altijd groter dan gedacht. Het goede nieuws: ons cyberteam heeft cyberoplossingen ontwikkeld die naadloos aansluiten op uw behoefte. U kunt bijvoorbeeld uw aansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met de cybermodule. Of u kiest voor een aparte cyberverzekering.

Met een cyberverzekering staat u niet alleen wanneer zich een incident voordoet. Naast een goede dekking door de verzekering, heeft u bij een cyberincident een team van specialisten tot uw beschikking. Verder delen we via campagnes en acties preventieve tips om een incident voor te zijn of de impact te beperken. 

*De hiernaast genoemde dekking is van toepassing bij een optionele cyber add-on verzekering, als uitbreiding op uw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering van Hiscox. Vraag uw adviseur naar de uitgebreide productspecificaties en mogelijkheid voor het afsluiten van deze cyber add-on verzekering, of een aparte cyberverzekering. 

Wat dekt de cyberverzekering?

Onze cyberverzekering* zorgt ervoor dat u in staat bent om een cyberincident op te vangen. Dus mocht het ondanks de preventiemaatregelen komen tot een incident, dan biedt de cyberverzekering* de volgende dekkingen:

 • aansprakelijkheid voor eigen schade en door derden geleden schades door cyberincident;
 • verdedigings- en verweerkosten;
 • onderzoeks-, klantnotificatie- en kredietbewakingskosten;
 • pr-kosten ter bescherming van het imago;
 • reconstructiekosten van de data;
 • cyberdiefstal en ransomware;
 • bedrijfsstilstand door cyberincident.

Direct contact met onze adviseur?

Direct contact

De adviseurs van Aon helpen u graag met het beantwoorden van vragen over het afdekken van de gevolgen van cybercriminaliteit en het afsluiten van de juiste cyberverzekering voor uw praktijk. 
Bel 088-8108174 of mail naar ondernemingen.team4@aon.nl

Cyberverzekering al vanaf € 195,- per jaar

Heeft u via Aon een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox? Informeer bij onze adviseur of u zich voor €195,- kunt verzekeren tegen cybercriminaliteit. Heeft u geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook in dat geval helpen onze adviseurs u verder met het afdekken van uw risico's.