Voordelen collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering biedt veel voordelen voor u en uw medewerkers. Zo ontvangen uw medewerkers en hun gezinsleden korting op hun premie én kunnen zij gebruikmaken van ruimere vergoedingen via aanvullende pakketten.

Vitaliteit

De vitaliteit van uw medewerkers is voor u als werkgever een hot item. Want hoe fitter uw medewerker, hoe lager de uitvalkosten. Zorgverzekeraars spelen hier slim op in en bieden (vaak gratis) de griepprik op locatie, fysiotherapie op de werkvloer en hulp bij stoppen met roken.

Verzuim

Ook is het mogelijk om samen met de zorgverzekeraar te kijken naar diensten en producten rondom verzuim. Bijvoorbeeld met een Leefstijlcoach, Bedrijf Gezondheids-adviseur of periodiek medisch onderzoek (PMO). Op deze manier geven de verzekeraars invulling aan hun rol als medefinancier, regisseur en vormgever van het gezondheidsbeleid van uw bedrijf.

Hulp bij het maken van een keuze

Door de komst van de basisverzekering is het erg moeilijk de aanvullende pakketten van de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Voor welke zaken heb ik dekking in de verschillende pakketten? En hoe verschilt de hoogte van de uitkering tussen verzekeraars? Waar betaal je extra premie voor de kinderen? Is een doelgroeppakket (bijv. speciaal voor jongeren of ouderen) interessant voor mij? Allemaal vragen die het niet makkelijker maken de juiste keuze te maken.

Wij bieden zowel de werkgever als de medewerker één aanspreekpunt voor alle vragen en informatie.

Wij nemen u het werk uit handen

Aan het einde van ieder jaar onderhandelen onze specialisten voor u met uw zorgverzekeraar over de verlenging van uw contract. Voldoet het voorstel niet aan uw verwachtingen? Dan zoeken we samen naar een passend alternatief. Vervolgens informeren we uw medewerkers (per brief / mail en/of via intranet) over de wijzigingen in hun zorgverzekering per 1 januari van het volgende jaar. Meeùs is ook voor uw medewerkers het directe aanspreekpunt voor al hun vragen.

Na overleg met u informeren we aan het einde van ieder jaar alle medewerkers die nog geen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. Op die manier zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk medewerkers profiteren van het voordeel via hun werkgever.

Een vinger aan de pols

Gedurende het jaar houden wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt of wijzigingen in wet- en regelgeving die uw aandacht nodig hebben. Biedt uw verzekeraar extra mogelijkheden waarvan u of uw medewerkers kunnen profiteren? Onze specialisten houden u op de hoogte. Met name diensten en acties gericht op de vitaliteit van de medewerker zijn erg actueel.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen? Voor persoonlijk en deskundig advies kunt u altijd bij ons terecht. Wij zijn bereikbaar via 030 694 28 21 en collectiefzorg@aon.nl en helpen u graag verder!

Inloggen

Kijk op de website van uw collectieve verzekeraar.