Goed verzekerd bij schade aan anderen of spullen van anderen

 • Schade door uw bedrijf, medewerkers en producten verzekerd
 • Inclusief juridische hulp
 • De beste verzekering voor uw situatie

Aon Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Wat is een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)?

Met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering - of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) - bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen en aan spullen van iemand anders.

Stel dat iemand gewond raakt door u, of door een van uw medewerkers of producten, dan vergoedt de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de kosten.

Ook als er schade aan iemands spullen ontstaat, biedt deze verzekering uitkomst. Zo bent u beschermd tegen schadeclaims wanneer uw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld.

Wat doet Aon voor u?

Aon is een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Wij bieden verzekeringen voor uw onderneming en vinden de beste bedrijfsverzekering voor uw situatie, die past bij uw wensen en voorkeuren.

Wij bieden verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven en vergelijken ze voor u zodat u de beste verzekering heeft die het best past bij uw situatie.

Benieuwd naar de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor u? Vraag dan een offerte aan, wij helpen u verder.

Waarom een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

De kosten van schade aan een persoon of aan spullen kunnen hoog oplopen wanneer u niet verzekerd bent. Met een AVB bent u gedekt als u aansprakelijk voor schade bent. Wanneer u of een medewerker toch schade veroorzaakt, zijn de kosten met deze verzekering gedekt.

Een aantal situaties wanneer een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst biedt:

 • U heeft een horecabedrijf en een medewerker laat thee over een klant vallen, waardoor er een brandwond ontstaat.

 • U heeft een schoonmaakbedrijf en een van uw medewerkers laat een dure vaas van een klant kapotvallen.

 • U heeft een montagebedrijf en er valt een zwaar onderdeel op de voet van een medewerker, waardoor zijn voet is gebroken.

Voor wie is de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De AVB is de verzekering voor uw bedrijf, voor zzp'ers en mkb'ers van elke rechtsvorm. Of u nou een aansprakelijkheidsverzekering voor uw eenmanszaak, BV, NV, maatschap, of vof zoekt, wij hebben de geschikte oplossing voor u.

Bij het afsluiten van de verzekering is niet alleen uw onderneming verzekerd, maar ook de medewerkers, stagiaires, vrijwilligers, bestuurders, maten en zelfs meewerkende familieleden. Zo kunt u gerust ondernemen.

Wat is gedekt binnen een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De dekking van de verzekering is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij en voorwaarden. Lees daarom altijd de voorwaarden in uw verzekeringspolis.

Wat dekt de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wel?

 • Schade aan personen, losse spullen en onroerend goed
 • De onderneming, de medewerkers (ook uitzendkrachten, stagiaires of vrijwilligers), bestuurders, commissarissen en maten
 • Meewerkende familieleden

Wat dekken de aanvullende dekkingen?

 • Schade door uw gebrekkig product
 • Schade door bedrijfsongevallen en beroepsziekten
 • Kosten voor rechtsbijstand
 • Schade wanneer iemand u ná de verzekeringsingangsdatum aansprakelijk stelt

Wat dekt de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet?

 • Schade aan uzelf of uw bedrijf
 • Zuivere vermogensschade
 • Schade en kosten die moeten worden gemaakt omdat u uw werkzaamheden of diensten opnieuw moet leveren
 • Schade die met opzet door u of uw medewerker is veroorzaakt
 • Milieuschade die langzaam ontstaat, bijvoorbeeld door een lekkende olietank die jarenlang de grond vervuilt
 • Schade als gevolg van bewuste overtreding van overheidsvoorschriften

Lees de polisvoorwaarden van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Aon

Wat kost een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wilt u uw Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie berekenen? De premie van een AVB is afhankelijk van uw bedrijf en dekking. Ook de hoogte van het verzekerd bedrag en het eigen risico beïnvloeden de kosten van de verzekering. Vraag gratis een offerte aan om de kosten van uw Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te berekenen.

Premievoorbeeld 1: Kinderopvang

Soort bedrijf Kinderopvang
Jaaromzet € 2.000,000,-
Premie* € 580,-
   

*Let op: de premie is slechts een voorbeeld. Uw werkelijke premie kan verschillen afhankelijk van uw evenement en voorwaarden. Bedrag is excl. assurantiebelasting en administratiekosten.

Premievoorbeeld 1: Restaurant

Soort bedrijf Restaurant
Jaaromzet € 300.000,-
Premie* € 363,-
   

*Let op: de premie is slechts een voorbeeld. Uw werkelijke premie kan verschillen afhankelijk van uw evenement en voorwaarden. Bedrag is excl. assurantiebelasting en administratiekosten.

Wat is het verschil tussen een Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden vaak verward, maar ze dekken niet dezelfde risico’s.

Zo bent u met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) gedekt als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die ontstaat aan spullen of aan anderen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk koffie op iemands gloednieuwe bank morst.

Maar u bent met deze verzekering niet verzekerd tegen schade als gevolg van beroepsfouten. Daarvoor heeft u een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) nodig, die dekt financiële schade als gevolg van een beroepsfout, bijvoorbeeld doordat u verkeerd advies geeft als accountant.

Lees hier verder om de Beroeps- en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken.

Is een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In de meeste gevallen is een AVB afsluiten niet verplicht. Wel komt het steeds vaker voor dat een opdrachtgever of klant van uw bedrijf (als mkb'er of zzp'er) eist dat u deze verzekering afsluit voordat u aan de slag gaat.

Zo kan het zijn dat een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als zzp'er verplicht is omdat u anders de opdracht niet uit mag voeren. Bedrijfsaansprakelijkheid is voor zzp'ers daarom vaak een belangrijk onderwerp.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaarddekking van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bieden we ook een aantal optionele aanvullende dekkingen. De beste dekking voor u is afhankelijk van uw bedrijf, situatie en persoonlijke voorkeuren. Daarom kunt u zelf kiezen welke aanvullende dekkingen u wilt afsluiten.

Productaansprakelijkheid

Dekt schade wanneer u aansprakelijk bent voor een gebrekkig product.

Werkgeversaansprakelijkheid

Dekt aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen en beroepsziekten, plus ongevallen in het verkeer te voet, of met de fiets. Ook schade aan de spullen van de werknemer is verzekerd.

Juridische hulp

Dekt de kosten voor rechtsbijstand, een strafproces, tuchtprocedure of geschiloplossing zonder rechter.

Inloop

Dekt schade wanneer iemand u ná de ingangsdatum aansprakelijk stelt voor een fout van vóór de ingangsdatum. U moet dan kunnen aantonen dat er op het moment van het handelen of nalaten de bedrijfsaansprakelijkheid verzekerd was.

Schade melden

Is er schade ontstaan en wilt u aanspraak maken op uw verzekering? Meld dit dan bij ons, dan helpen wij u verder.

Direct bellen

Neem direct contact op met een van onze experts om schade te melden en bel 088 343 45 50.

Online schade melden

Meld online uw schade en vul het schadeformulier in.

Documenten en polisvoorwaarden

Meer weten over de dekking en voorwaarden van uw verzekering? Bijvoorbeeld over de hoogte van uw eigen risico, het maximum verzekerd bedrag, of wat er precies is verzekerd. Lees dan de polisvoorwaarden.

Vraag het uw Aon expert

Heeft u een vraag over uw specifieke situatie? Wilt u meer weten over één van onze oplossingen? Onze experts denken graag met u mee. Bel direct met een van onze adviseurs, of stel uw vraag per email.

Neem contact op

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.

Machine-ongevallen: wie is er verantwoordelijk?

Stel dat een van uw medewerkers gewond raakt door een machine. Bent u als bedrijf aansprakelijk of is de machinefabrikant verantwoordelijk?

Lees verder

Wat is het verschil tussen de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekken verschillende risico's. Lees meer over het verschil tussen de verzekeringen.

Lees verder