Aansprakelijkheid

Als ondernemer krijgt u met aansprakelijkheid te maken, of u nu zzp’er bent of directeur van een groot bedrijf. U bent niet alleen aansprakelijk voor uw eigen handelen, maar u bent ook verantwoordelijk voor de schade die uw werknemers veroorzaken. Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u tegen schade verzekerd. Hoe kunt u zich hier goed tegen verzekeren? We leggen de meestvoorkomende vormen van aansprakelijkheid uit, zodat u de juiste verzekering kiest. 

Wij helpen u met de volgende aansprakelijkheidsrisico's

Bedrijfsaansprakelijkheid

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken aan anderen. Zo bent u als ondernemer beschermd als u aansprakelijk wordt gesteld voor materiële en letselschade.

Voorbeelden

  • Schade die ontstaat tijdens het leveren van een dienst of product
  • Schade van werknemers opgelopen tijdens werk
  • Schade die werknemers elkaar onderling toebrengen

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen fysieke schade aan personen en goederen. U verzekert zich met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering tegen vermogensschade die een andere partij oploopt door fouten van uw bedrijf.


Vraag een offerte aan »

Meer informatie over de verzekering »

Beroepsaansprakelijkheid

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt u dekking voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken tijdens het uitoefenen van het beroep. Het gaat dan alleen om financiële schade (‘zuivere vermogensschade’).

Voorbeelden

  • Schade door een onvolledig of een onjuist advies
  • Schade door een ontwerp- of een berekeningsfout
  • Schade door een gebrekkig of een onveilig product

Beroepsaansprakelijkheid is een belangrijk risico voor zelfstandigen (architecten, artsen) en mensen met juridische beroepen (advocaat, notaris) of administratieve beroepen (financieel adviseur, accountant).


Vraag een offerte aan »

Meer informatie over de verzekering »

Werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen

Medewerkers kunnen u aansprakelijk stellen wanneer hij of zij tijdens werktijd een ongeluk krijgt. U heeft voor deze schade geen standaarddekking op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De WEGAM-verzekering dekt letselschade die uw werknemer oploopt met een motorrijtuig tijdens werkuren.

Vraag een offerte aan »

Meer informatie over de verzekering »

Bestuurdersaansprakelijkheid

Een bestuurder is hoofdelijk aansprakelijk voor gemaakte fouten. Een fout van een bestuurder kan leiden tot de aansprakelijkheidsstelling van iedere andere bestuurder. Deze verzekering dekt schadevergoeding en juridische kosten.

Vraag een offerte aan »

Meer informatie over de verzekering »

De kracht van verzekeren bij Aon

Een gegarandeerde oplossing voor zowel kleine en grote leden.

De verzekeringen zijn speciaal ontwikkeld voor uw risico's en branche.

Profiteer van scherpe premies én volledige dekking door collectieve inkoop.

Geniet van het gemak van één tussenpersoon.