Werknemers binden met goed personeelsbeleid

Werken in de hotelbranche betekent lange dagen en altijd klaarstaan voor de gasten. Hiervoor heeft u mensen nodig die gastvrijheid in hun DNA hebben en altijd alert zijn. Goed opgeleid, gemotiveerd en gastvrij personeel maken het verschil voor uw hotel. Volgens het UWV is er in de hotelbranche sprake van een personeelsverloop van maar liefst 25%. Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste mensen aanneemt? En hoe zorgt u dat ze met plezier voor u blijven werken? Goede service begint met goed personeelsbeleid.

Een duidelijke visie op personeel

Met een duidelijke visie vindt u makkelijker personeel dat bij uw bedrijf past. Het boeien en binden van uw werknemers wordt hierdoor ook makkelijker, geholpen door de juiste managementstijl. Aon helpt u graag met uw personeelsbeleid en met het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Kiest u voor vast, flexibel of tijdelijk personeel?
  • Neemt u zelf mensen in dienst of maakt u gebruik van een uitzendbureau of een pay-rollbedrijf?
  • Neemt u mensen aan uit een specifieke doelgroep?
  • Hoe gaat u om met ouder personeel en mensen met een handicap?

Drie tips om uw mensen aan u te binden

Hoe zorgt u ervoor dat u uw mensen aan u bindt? Uiteraard biedt u uw personeel een prettige, gezonde en veilige werkomgeving. Wanneer uw werknemers geboeid en gemotiveerd zijn, houdt u het verloop en het verzuim laag. Een win-winsituatie dus. Drie tips over hoe u dit doet:

  • Investeer in persoonlijke ontwikkeling van uw personeel. Biedt trainingen en opleidingen aan en zorg dat iedereen voldoende doorgroeimogelijkheden heeft.
  • Investeer in arbeidsvitaliteit. Werken in de horeca is lichamelijk werk. Volgens het CBS werken mensen in de horeca gemiddeld tot hun 57e. Houd uw mensen dus gezond en vitaal.
  • Toon uw waardering. Geef voldoende complimenten en stimuleer uw personeel hun werk elke dag een beetje beter te doen.

Welke keuzes u ook maakt, wij helpen u graag

Kiest u voor vast personeel? Onze adviseurs weten waar uw contracten aan moeten voldoen. Zij adviseren u ook graag over de voor- en nadelen van flex-personeel. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over de juiste procedures die bijdragen aan een sneller herstel van zieke medewerkers. Vanzelfsprekend zijn wij de spin in het web voor uw verzekeringen waarop u wilt vertrouwen als er iemand uitvalt.

Onze partner: HR Financials Group

Aon werkt op het gebied van personeelsbeleid en verzuim nauw samen met HR Financials Group. De adviseurs van HR Financials Group zijn gespecialiseerd in verzuimbegeleiding, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Zij ondersteunen organisaties bij het realiseren van kostenbeheersende en -besparende oplossingen op deze gebieden. Zo stellen zij klanten in staat om maximaal in 'HR-control' te zijn, en het rendement op HR te optimaliseren.

Meer informatie over HR Financials »