Tandarts in loondienst

Je hebt als tandarts een loondienstcontract bij een praktijkhouder. Fijn, want jouw werkgever regelt een aantal belangrijke zaken voor je. Zo is de praktijk aansprakelijk voor jouw medisch handelen. Je hoeft hiervoor dus geen verzekeringen af te sluiten.

Bedenk echter dat misschien niet alles voor je is geregeld; tandartspraktijken kennen geen cao. Wellicht moet je zelf pensioen opbouwen, en je bent niet volledig verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Wij helpen jou hier graag mee.

We nemen het werk uit handen

Je besteedt je kostbare tijd liever aan je klanten, en niet aan verzekeringen. Die beslommeringen nemen we je graag uit handen. We brengen jouw situatie in kaart en geven het inzicht dat je nodig hebt. Vervolgens bieden we jou oplossingen zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over jouw risico's.

Geen cao voor tandartsen: wat regelt de praktijkhouder?

Tandartspraktijken werken niet met een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Om werkgevers en werknemers toch te helpen, stelt de beroepsvereniging KNMT ieder jaar een overeenkomst op over arbeidsvoorwaarden. Hoewel veel praktijken deze regeling overnemen, zijn ze hiertoe niet verplicht.

Vraag daarom wat er voor jou geregeld wordt door de praktijkhouder. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Incidenteel aan het werk als zelfstandige? Let op!

Neem je wel eens een dienst waar als zelfstandige? Bedenk dan dat jij je niet kan beroepen op je loondienstcontract. Jouw werkgever is niet aansprakelijk als er onverhoopt iets fout gaat. Zorg dus dat je goed verzekerd bent en een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand afsluit.

Van tandarts in loondienst naar zelfstandige

Ben je klaar om als zelfstandige aan het werk te gaan? Gefeliciteerd, dat is een mooie stap in jouw loopbaan! Hier komt wel wat voorbereiding bij kijken. Je moet je registreren bij de Kamer van Koophandel, een eigen klachtenregeling opstellen (hier kan de brancheorganisatie bij helpen) en je verzekeringen regelen. Je bent nu immers zelf verantwoordelijk voor je inkomen en medisch handelen.

We maken het graag zo makkelijk mogelijk voor je. Zo regelen we onder andere een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), zodat jij goed verzekerd bent tegen mogelijk inkomensverlies. Ook zorgen we voor een beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering, die juridische bijstand garandeert bij calamiteiten. Zo kun jij gerust als zelfstandige tandarts aan de slag.

Ga naar zelfstandige tandarts »

Ook adviseur voor jouw hypotheek en privé-verzekeringen

Je houdt je het liefst zo min mogelijk bezig met je zakelijke en privé-verzekeringen. Daarom is het handig om één adviseur te hebben die jouw volledige situatie goed kent. Wij helpen jou niet alleen met je zakelijke verzekeringen, maar adviseren je ook rondom je hypotheek of je reisverzekering. Zo ben jij goed verzekerd, thuis en op je werk.