Stappenplan voor beginnende tandartsen

Met dit stappenplan zorgen we ervoor dat jij als tandarts in opleiding niets vergeet en klaar bent om gezond te starten in de praktijk! Bekijk onderstaande stappen als je zes of vijf maanden voor je afstudeerdatum zit. 

6 maanden voor afstudeerdatum

 • Heb je een medisch dossier?
  Als je arbeidsongeschikt bent geweest tijdens je opleiding, dan kan het traject tot het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) langer duren. Je adviseur heeft meer tijd nodig om verschillende constructies uit te zoeken die voor jou het gunstigste zijn. Ook zal een gezondheidsverklaring mogelijk meer tijd in beslag nemen. Het is van belang dat je nu al het traject opstart. Neem direct contact op met een adviseur.
 • Heb je geen medisch dossier of andere bijzonderheden?
  Fijn! Je hebt veel keuze bij het afsluiten van een AOV. Mogelijk kan je profiteren van een lagere premie of een hogere zwangerschapsuitkering. Je kunt nog even wachten met het regelen, maar het is verstandig om op tijd te inventariseren wat de mogelijkheden zijn.

1 maand voor afstudeerdatum

 • Alvast gefeliciteerd met het behalen van je diploma!
  Na zes jaar in de collegebanken kun je eindelijk als erkend tandarts aan de slag om jouw patiënten te voorzien van een mooi en stralend gebit. Met Gezond Starten ervoor ga jij in ieder geval goed verzekerd van start gaat als tandarts.
 • Diploma binnen? Regel je BIG-registratie.
  Het is tijd om je in te schrijven in het BIG-register. Met de inschrijving in dit register maak je duidelijk dat je bevoegd bent als tandarts om je vak uit te oefenen en de bijbehorende titel te voeren. Alleen dan kun je als zorgverlener je functie uitoefenen. Meer informatie over het BIG-register vind je op de website www.bigregister.nl. Je kunt op deze website ook starten met je aanvraag. Hiervoor heb je je DigiD nodig.

Bekijk de overige stappen van het stappenplan

6 tot 5 maanden voor afstuderen

Lees de stappen »

4 tot 3 maanden voor afstuderen

Lees de stappen »

2 tot 1 maand(en) voor afstuderen

Je bent op deze pagina.