Hoe kies je de juiste verzekeringsadviseur?

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid van start gaat als tandarts, laat je je natuurlijk goed adviseren. Ook over de verzekeringen die je nodig hebt, want daar wil je op kunnen vertrouwen als er iets mis gaat. Hoe kies je een adviseur die bij je past? Wat vind je belangrijk? Wij hebben voor jou de volgende vragen op een rijtje gezet die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Stel voor jezelf de volgende vragen:

Is de adviseur onafhankelijk?
Sommige partijen hebben vaste afspraken met verzekeraars. Je krijgt dan alleen het aanbod van die verzekeraar. Met een onafhankelijke adviseur is het advies niet gebonden aan een partij. Hierdoor weet je dat jouw belang voorop staat.

Krijg je meer informatie dan alleen over de verzekeringen?
Van een adviseur mag je verwachten dat hij of zij een goede verzekering voor je regelt. Maar het advies en de aanvullende dienstverlening is minstens zo belangrijk. Geeft de adviseur je ook advies over hoe je schade voorkomt? En helpt de adviseur je wanneer je schade hebt, om deze zo goed mogelijk af te handelen?

Welke kosten ga je betalen?
Je kunt profiteren van de grote concurrentie in de verzekeringsbranche. Sleept de adviseur een concurrerende premie voor je uit de markt? En hoe betaal je voor het advies? Betaal je daar een apart bedrag voor of zijn deze kosten verwerkt als provisie in de premie? Zijn er nog overige kosten waar je rekening mee moet houden, zoals lidmaatschap van een beroepsvereniging?

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de adviseur?
Vind je het voldoende als een adviseur vooral per mail of online bereikbaar is? Of hecht je waarde aan een vaste contactpersoon, zodat je snel antwoord hebt op jouw vragen van iemand die vertrouwd is met jouw dossier?

Wat is de aanpak van de adviseur?
Houd voor een goed advies rekening met enige doorlooptijd. Bij een goede adviseur heb je eerst een oriënterend gesprek van ongeveer anderhalf uur. Daarna zoekt de adviseur voor jou een passende oplossing, rekening houdend met jouw eisen en wensen. Hij of zij loodst je ook door het traject van een eventuele medische keuring. Daarna bespreekt de adviseur het voorstel van de verzekeraar(s) met jou en geeft persoonlijk advies. Op die manier maak jij een keuze waar je helemaal achter staat.