Top 5 valkuilen: afsluiten van verzekeringen

Ga je als startende huisarts verzekeringen afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je specifieke risico’s loopt die vragen om maatwerk. Het gaat nog regelmatig mis wanneer starters zich niet verdiepen in de dekking. Natuurlijk is een lage premie belangrijk, maar voorkom dat je een verzekering afsluit waar je niks of weinig aan hebt als het er op aankomt. Goed advies is dus erg belangrijk.

Aon heeft de volgende valkuilen voor jou op een rij gezet:

Begin op tijd met oriënteren
Heb je een medisch dossier? Houdt er dan rekening mee dat het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) langer kan duren. Begin dus op tijd met oriënteren en voorkom dat je onverzekerd aan je werk begint.


Kijk naar de toekomst
Veel startende huisartsen nemen een standaard verzekerd bedrag van € 50.000 voor hun AOV. Maar is dit het juiste verzekerde inkomen voor nu en vooral voor de nabije toekomst? De hoogte van de uitkering hangt af van je verzekerde inkomen. Houd dus al bij het afsluiten van een AOV rekening met een stijging van je inkomen en hogere kosten. Wellicht heb je bijvoorbeeld een zwangerschapswens.


Denk aan AOV met medische keuring
Kies uit gemak niet voor een AOV zonder medische keuring. Het kan juist lonen hier wel voor te kiezen. Als je op basis van de gezondheidsverklaring wordt geaccepteerd, heb je bij enkele verzekeraars een gunstigere premie.


Vergeet niet de EHBO-dekking op je aansprakelijkheidsverzekering
Wanneer je eerste hulp verleent en er gaat iets mis, loop je het risico aansprakelijk gesteld te worden. Met een EHBO-dekking ben jij hiervoor verzekerd. Zorg dat je beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook dekking biedt in de VS en Canada. Sluit je een verzekering via Aon? Dan is dit standaard meegenomen in de dekking.


Regel een dekking voor medische keuringen
Het is belangrijk dat je aansprakelijkheidsverzekering dekking voor medische keuringen biedt. Bij veel standaard verzekeringen is dit uitgesloten, terwijl het voor huisartsen een aanzienlijk aansprakelijkheidsrisico vormt.