Hoe kies je de juiste verzekeringsadviseur?

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid van start gaat als huisarts, laat je je natuurlijk goed adviseren. Ook over de verzekeringen die je nodig hebt, want daar moet je op kunnen vertrouwen als er iets mis gaat. Hoe kies je een adviseur die bij je past? Wat vind je belangrijk? Wij hebben voor jou de volgende vragen op een rijtje gezet die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Stel voor jezelf de volgende vragen:

Is de adviseur onafhankelijk?

Sommige partijen hebben vaste afspraken met verzekeraars. Je krijgt dan alleen het aanbod van die verzekeraar. Met een onafhankelijke adviseur is het advies niet gebonden aan een partij. Hierdoor heb je de garantie dat er geen andere belangen spelen.


Krijg je meer informatie dan alleen over de verzekeringen?

Het afsluiten van een goede verzekering is één, maar het advies en aanvullende dienstverlening is minstens zo belangrijk. Geeft de adviseur je ook advies over hoe je schade kunt voorkomen? En helpt de adviseur je wanneer je schade hebt, om deze zo goed mogelijk af te handelen?


Welke kosten ga je betalen?

Je kunt profiteren van de grote concurrentie in de verzekeringsbranche. Sleept de adviseur een concurrerende premie voor je uit de markt? En hoe betaal je voor het advies zelf? Zijn er nog overige kosten waar je rekening mee moet houden, zoals lidmaatschap van een vereniging?

Hoe zit het met de bereikbaarheid van de adviseur?

Vind je het voldoende als een adviseur vooral per mail of online bereikbaar is? Of hecht je waarde aan een vaste contactpersoon, zodat je snel antwoord hebt op jouw vragen van iemand die vertrouwd is met jouw dossier?


Wat is de aanpak van de adviseur?

Houd voor een goed advies rekening met enige doorlooptijd. Je hebt eerst een oriënterend gesprek (ongeveer 1,5 tot 2 uur). Daarna zoekt de adviseur voor jou een passende oplossing, rekening houdend met jouw eisen en wensen, en eventueel een medisch dossier. Hij of zij loodst je ook door het traject van een medische keuring. Daarna bespreekt de adviseur het voorstel van de verzekeraar(s) met jou en geeft persoonlijk advies. Op die manier maak jij een keuze waar je helemaal achter staat.