Tips voor praktijkovername

Er komt veel kijken als je een huisartsenpraktijk wilt overnemen. Jij bent nu verantwoordelijk voor de praktijkvoering, voor alle medewerkers en hun medisch handelen. Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan hoe de verzekeringen geregeld zijn op het moment dat je de praktijk overneemt. Ook afspraken die in het verleden gemaakt zijn, hebben gevolgen voor jou als nieuwe eigenaar.

Onze specialisten hebben veel ervaring met huisartsen die een praktijk overnemen. Zij helpen je graag met deze grote stap, zodat jij goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

Aon helpt jou met de volgende zaken:

  • We controleren of alle risico’s in beeld zijn en welke verzekerd zijn
  • We checken of alle lopende verzekeringen nog voldoen aan de huidige maatstaven
  • We zorgen dat jouw eigen verzekeringen aansluiten bij de nieuwe situatie

Wat betekent overnemen?

Wanneer je een praktijk overneemt, zijn de belangrijkste verzekeringen meestal al geregeld. Dat betekent niet dat je alles hoeft te laten zoals het is. Wellicht wil je meer of minder verzekeringen of de bestaande verzekeringen nog eens tegen het licht houden. Als nieuwe eigenaar kun je bestaande regelingen helemaal aanpassen naar je eigen wensen en belangen. Laat je daarom vooraf goed informeren en adviseren.

Aanpassen AOV

Kom je uit loondienst en neem je een praktijk over? Dan wordt je zelfstandig ondernemer en ga je je verzekeren tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Als je al mede-eigenaar was, heb je waarschijnlijk al een AOV. Dan is het goed deze aan te passen aan jouw nieuwe situatie. Laat je hiervoor ruim voor de overnamedatum informeren door je verzekeringsadviseur van Aon.

Tips voor jou als nieuwe praktijkhouder

  • Hoe zijn de verzekeringszaken binnen de praktijk geregeld op het moment van overname? Past dit bij jouw wensen en eisen? Of wil je meer of minder risico’s verzekeren?
  • Welke van jouw eigen verzekeringen moeten worden aangepast door de overname?
  • Zijn er specifieke arbeidsovereenkomsten afgesloten met werknemers? Vraag dan kopieën van de contracten op.
  • Wat gebeurt er met werknemers die ziek worden of arbeidsongeschikt raken? Ga na wat er is geregeld voor het WGA-hiaat voor werknemers.
  • Leg alle afspraken vast in een overnamememo.