Eigen praktijk starten

Een eigen praktijk is een hele stap, waar tegenwoordig steeds meer bij komt kijken. Bij het toetreden tot of het overnemen van een praktijk is de keuze voor een praktijkvorm en de manier waarop jij wilt samenwerken belangrijk. Naast de zorg voor je patiënten maak je afspraken met zorgverzekeraars, werk je samen met andere zorgprofessionals en word je werkgever. Ons advies, kies een praktijkvorm die bij jouw wensen en ambitie past.

Begeleiding van A tot Z

Onze adviseurs hebben veel ervaring met de begeleiding van huisartsen die de overstap naar een eigen praktijk maken. Samen kijken we naar jouw wensen en ambities als zorgprofessional en ondernemer. Ook kijken we hoe jij werk en privé wilt combineren. Het is belangrijk om rekening te houden met de huidige ontwikkelingen in de zorg. Zo helpen we jou met een gezonde start als zorgprofessional, praktijkhouder, ondernemer en werkgever.

Toetreden tot een praktijk

Je wilt in deeltijd gaan werken of het delen van een praktijk biedt jou meer zekerheid. Dan is toetreden tot een bestaande praktijk een goede oplossing. Hoewel er al zaken voor je geregeld zijn, is het belangrijk om je van tevoren te verdiepen. Je bent als mede-eigenaar namelijk medeverantwoordelijk voor de praktijkvoering. Wij geven je een aantal waardevolle tips, zodat jij goed van start gaat als praktijkhouder.

Tips voor toetreden tot een praktijk »

Een praktijk overnemen

Bij het overnemen van een huisartsenpraktijk zijn er veel belangrijke zaken die je moet regelen. Als eigenaar van de praktijk ben je verantwoordelijk voor de praktijkvoering, de medewerkers en hun medisch handelen. We geven graag tips voor jou als nieuwe praktijkhouder en informeren en adviseren je graag over de verzekeringen die zijn geregeld op het moment van overname.

Tips voor een praktijkovername »

Let op de risico's bij de samenwerkingsvormen

Voor huisartsen bestaan er meer vormen van samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een zorggroep, groepspraktijk, maatschap of HOED. Wij geven je advies over hoe je kunt samenwerken met andere medische specialisten binnen een praktijk.

Samenwerken? Controleer de gemaakte afspraken »

Zo blijf jij als huisarts vooral zorgprofessional

Als praktijkhouder ben je niet alleen bezig met de zorg van je patiënten, maar ook met de praktijkvoering. Het is niet altijd makkelijk om een goede balans te vinden. Bedenk wat je zelf wil regelen en wat je uit handen geeft aan externe partijen.

Lees hoe jij zorgprofessional kunt blijven »

Zorg voor jouw patiënten én medewerkers

Als praktijkeigenaar ben je niet alleen verantwoordelijk voor de patiënten, maar heb je ook de zorg voor je medewerkers. Je wilt voor hen een goede werkgever zijn. Laat je daarom door onze adviseurs goed informeren over jouw nieuwe rol als werkgever.

Lees meer over jouw nieuwe rol als werkgever »

Zakelijk en privé op elkaar afgestemd

Je zal als startende praktijkhouder een aantal belangrijke zakelijke keuzes moeten maken. Dit kan gevolgen hebben voor je privé-situatie. Onze adviseurs zorgen ervoor dat jouw particuliere en zakelijke verzekeringen goed op elkaar zijn afgestemd.

Stem zakelijke en privé-verzekeringen met elkaar af »

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bereken je premie en maak direct gratis een afspraak met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.