Na je studie: waarnemen of in loondienst

Je bent bijna afgestudeerd en klaar voor de volgende stap. Weet je al wat je gaat doen? Ga je waarnemen of in loondienst bij een huisartsenpraktijk? Wat je ook kiest, de keuze die je maakt is van invloed op wat je allemaal moet regelen, bijvoorbeeld verzekeringen. Onze adviseurs nemen graag alles stap voor stap met je door, zodat jij zorgeloos en goed voorbereid kunt starten als huisarts.

Ga je waarnemen?

Als waarnemer ben je straks zelfstandig ondernemer. Je bent verantwoordelijk voor je eigen inkomen. Als er iets met je gebeurt, is er vanuit de wet niets voor je geregeld. Je moet zelf de verzekeringen regelen die je beschermen tegen arbeidsrisico's, bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt of als je door een patiënt aansprakelijk gesteld wordt. Er komt dus veel op je af. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Ga je in loondienst?

Als je in loondienst gaat bij een huisartsenpraktijk, dan zijn de veranderingen die op je afkomen relatief overzichtelijk. Je kunt rekenen op een vast salaris en jouw werkgever sluit de belangrijkste verzekeringen af voor jouw arbeidsrisico's.. Je hoeft dus een stuk minder te regelen dan een startende waarnemend huisarts. Jouw werkgever regelt echter niet alles. De adviseurs van Aon bieden jou de helpende hand.