Ik wil mijn fysiotherapiepraktijk verkopen

Overweegt u uw fysiotherapiepraktijk te verkopen vanwege uw pensioen of wilt u het wat rustiger aan doen? We zien in de praktijk dat veel praktijkhouders moeite hebben hun praktijk te verkopen, terwijl tegelijkertijd de vergrijzing onder fysiotherapeuten toeneemt. Hoe zorgt u ervoor dat u uw praktijk verkoopt, zodat u verder kunt? Onze adviseurs helpen u hier graag bij.

Zo helpen wij u bij de verkoop

  • Uitgebreid stappenplan voor het hele verkoopproces
  • Advies op maat van onze ervaren collega’s
  • Focus op succesvolle overname, niet alleen aandacht voor de waardebepaling

Hoe maakt u uw praktijk gereed voor de verkoop?

Onder de eigen medewerkers is er meestal niemand die de praktijk wil overnemen. Vooral jonge medewerkers zien zichzelf nog geen zelfstandig ondernemer worden. Bovendien wilt u misschien nog niet naar buiten treden met uw verkoopplannen om uw werknemers niet onnodig ongerust te maken over hun toekomst.

U zult dus zelf actief op zoek moeten om een overnemende partij te vinden. Maar hoe maakt u het verschil met uw concurrenten op de koopmarkt? Dat lukt alleen door uw praktijk aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Daar gaat tijd en energie in zitten. Ook wilt u dat uw praktijk al helemaal ‘verkoopklaar’ is op het moment dat u een mooi aanbod krijgt. Onze adviseurs en kennispartners kennen uw branche en helpen u hier graag bij met advies op maat.

Stap voor stap naar de verkoop van uw praktijk

We delen onze kennis en ervaring graag met u tijdens ons persoonlijke adviestraject. Ons uitgebreide stappenplan is daarbij leidend en zorgt dat we geen stappen overslaan in voorbereiding op het verkoopproces. Vaste onderdelen binnen ons stappenplan zijn:

  • Mijn praktijk verkoop gereed maken
  • Mijn verkoopplan
  • Mijn prospectus
  • Het verkoopproces
  • De praktijkoverdracht

Onze adviseurs kijken verder dan alleen de waardebepaling van uw praktijk. We begeleiden u ook in de financiële afwikkeling van de overname. Bij ons ligt de focus op een succesvolle overname, met een reële opbrengst en een goede voortzetting van de praktijk. Uw bedrijf wordt voortgezet en u kunt zorgeloos met pensioen of verder met de volgende stap in uw carrière.