AOV voor huisartsen en tandartsen

Na een lange studie ben je helemaal klaar om je droom waar te maken: starten als huisarts of tandarts. Je werkt aan de gezondheid van jouw patiënten, of zorgt ervoor dat ze met een stralend gebit rondlopen. Maar vergeet je eigen gezondheid niet. Die heb je hard nodig om aan het werk te kunnen blijven. Houd er rekening mee dat je een periode in je leven mogelijk niet of minder kunt werken vanwege langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Je kunt als zelfstandige zorgverlener geen beroep doen op de sociale voorzieningen, dus is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een goede oplossing. Hiermee blijf je altijd verzekerd van inkomen.

Kies voor flexibiliteit

Een AOV gaat meestal mee tot aan je pensioen. Kies daarom een verzekering die voldoende flexibiliteit biedt voor de toekomst. Wil je in de toekomst bijvoorbeeld zelf praktijkhouder worden of overweeg je gezinsuitbreiding? Dan wil je dat je AOV hierop aangepast kan worden. Onze onafhankelijke adviseurs kijken samen met jou naar de oplossing die het beste past bij jouw wensen.

Waarom een AOV?

Een AOV biedt jou de zekerheid van inkomen wanneer je langdurig ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt. Maar, net zo belangrijk, een AOV helpt je ook arbeidsongeschiktheid te voorkomen of te beperken. Dat kan door bijvoorbeeld begeleiding, re-integratie en andere vormen van hulp.

Schadeverzekering of sommenverzekering

Kies je voor een schadeverzekering of een sommenverzekering? Wij leggen kort uit wat beide verzekeringen inhouden, wat de verschillen zijn en waar je rekening mee moet houden bij het maken van deze keuze.

Schadeverzekering of sommenverzekering? »

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Stel, door een ongeluk kun je niet meer het beroep van tandarts of huisarts uitoefenen, maar je kunt nog wel ander werk doen. Ben je dan arbeidsongeschikt? En krijg je een schade-uitkering van je verzekeraar? Belangrijke vragen zijn:

  • Staat jouw functie goed omschreven op de polis?
  • Sluit het verzekerde bedrag aan bij jouw eisen en wensen?
  • Op welke wijze wordt arbeidsongeschiktheid beoordeeld?

Laat je goed informeren over AOV

Een AOV afsluiten is een belangrijke keuze die van grote invloed kan zijn op je leven. De premie en de voorwaarden die de verzekeraars hanteren zijn in grote mate afhankelijk van jouw instapleeftijd, gekozen eindleeftijd verzekerde bedrag en eigen risico periode. Laat je daarom goed adviseren. Wacht niet te lang en maak een afspraak met onze adviseur. Die informeert jou over de mogelijkheden en komt op voor jouw belangen.