Welke impact hebben schades op uw bedrijf?

Een schade betekent veel werk. Wanneer uw schade niet verzekerd is of onder het eigen risico blijft, regelen u en uw werknemers alles zelf. U meldt de schade, laat de schade herstellen of doet dit zelf. U onderhoudt het contact met de verzekeraars en probeert indien mogelijk de schade te verhalen op andere partijen. Veel werk waar u liever geen tijd aan besteedt. Schade kost dus vaak meer dan alleen het geclaimde bedrag.

Wat kosten schades die u zelf behandelt?

Tijd

Schade betekent vaak een onderbreking van uw werk. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet te lang duurt? Door de schade snel te herstellen en af te handelen met de betrokken partijen. Maar dit neemt tijd in beslag van uw werknemers. Schadebehandeling is waarschijnlijk niet hun dagelijks werk dus gaat ten kosten van hun eigen werk. U bent er bij gebaat dat iedereen kan blijven doen waar hij of zij het meeste waardevol is voor uw bedrijf.

Geld

Ten eerste zijn er natuurlijk de kosten van de schadeclaim zelf. Maar de claim direct betalen is zeker niet altijd de goedkoopste oplossing. Herkent u een onterechte schadeclaim? En hoe bepaalt u of een geclaimd bedrag redelijk of (veel) te hoog is? Er is kennis en kunde voor om bij een schade het optimale resultaat te behalen voor uw bedrijf. Tegelijkertijd wil u ervoor zorgen dat alle partijen krijgen waar ze recht op hebben, zodat goede relaties in stand blijven.

Energie

Zijn uw werknemers in staat om zelf verweer te voeren tegen aansprakelijkheidsclaims? Zeker wanneer er advocaten in het spel zijn, vergt dit veel van hun aandacht en energie. Voor het behandelen van schade is veel kennis nodig. Kennis die uw werknemers waarschijnlijk zelf niet in huis hebben. Het is nodig om u te verdiepen in de verzekeringstechnische en juridische aspecten.

Eén oplossing voor uw niet-verzekerde schades

Met claimshandling heeft u één aanspreekpunt voor uw schades. Uw vertrouwde schadebehandelaren nemen u ook de zorg voor uw niet-verzekerde schades graag uit handen. Met claimshandling bespaart u tijd, geld en energie.

Lees meer over de oplossing voor uw niet-verzekerde schades »