Kredietverzekering

Uw onderneming beschermd als klanten niet betalen

Klanten zijn de kurk waarop uw onderneming drijft. Daarom doet u alles voor ze. Maar wat doet u als ze niet meer kunnen betalen? De financiële impact van een faillissement kan enorm zijn. Grotere klanten zijn meestal goed voor ongeveer 80% van de omzet. Maar ook als kleinere klanten kopje-onder gaan, kunnen de winstgevendheid en groei van uw bedrijf in gevaar komen. Voorkom dit en bescherm de financiële positie en voortgang van uw bedrijf met een kredietverzekering.

Een kredietverzekering zorgt voor meer ruimte om te investeren en maakt bedrijfsgroei makkelijker. Op het moment dat uw klanten niet meer kunnen betalen vergoedt de verzekeringsmaatschappij uw facturen. Dat biedt de zekerheid dat uw bedrijf niet onder druk komt te staan doordat klanten failliet gaan. U bespaart bovendien kosten op het verlies van debiteuren, waardoor uw winstgevendheid maximaliseert. Met kredietverzekering krijgt u eerder financiering tegen betere voorwaarden. Uw cashflow is stabieler, waardoor de bank minder risico loopt.

Optioneel kunt u kredietverzekering combineren met debiteurenfinanciering. Daarmee hebt u direct de beschikking over geld uit verzonden facturen en schept u ruimte voor verdere groei.

Uw voordelen

  • Meer financiĆ«le zekerheid: geen kopzorgen als klanten niet betalen
  • Besparing op debiteurenafschrijvingen, die anders ten koste gaan van uw winst
  • Voorkomt onnodig interen op het kapitaal van uw onderneming.
  • Meer ruimte voor groei door verbeterde cashflow en financieringsmogelijkheden
  • Uitgebreide ondersteuning door Aon-specialisten gedurende de gehele looptijd. Bijvoorbeeld bij schadebehandeling en advies over credit management
  • Aon zorgt dat de verzekering specifiek wordt afgestemd op uw omzet, activiteiten, debiteurenportefeuille en gekozen dekking. U betaalt niet te veel of voor onnodige dekkingen

Meer weten?

Wij helpen u graag succesvol te ondernemen. Neem contact op met Peter Komproe op telefoonnummer 020 - 430 58 19. Mailen kan ook naar peter.komproe@aon.nl. U kunt deze verzekering aanvragen met behulp van het aanvraagformulier.