Waarom een cyberverzekering?

Uw organisatie kan op verschillende manieren getroffen worden door cybercriminaliteit. Eén van uw medewerkers laat zijn laptop in de trein liggen en de informatie valt in verkeerde handen. Een computer, of zelfs het hele netwerk, krijgt te maken met een hardnekkig virus. Of hackers verschaffen zich toegang tot vertrouwelijke informatie met behulp van phishing of malware. Dergelijke incidenten kunnen leiden tot forse financiële gevolgen, reputatieschade en soms zelfs boetes.

De CyberClear verzekering van verzekeraar Hiscox beschermt uw organisatie tegen de gevolgen van cyber- en data-risico’s. Met behulp van preventieve checks wordt de veiligheid van uw systemen onder de loep genomen. Mocht u toch schade oplopen, dan staan gespecialiseerde partijen klaar om u te adviseren en begeleiden. Uw eigen schade en schade aan derden wordt vergoed, indien deze onder de dekking van deze verzekering valt. 

Extra voordelen

  • Extra 10 % korting op de Beroepsaansprakelijkheids- verzekering;
  • Eenvoudige en heldere opzet;
  • Zeer scherpe premie;
  • Speciaal ontwikkeld voor en aanbevolen door NLdigital;
  • Inclusief toegang tot de Hiscox CyberClear Academy;
  • Inclusief dienstverlening SecureMe2 (SAM Security Scan);

Wat dekt deze verzekering?

De cyberverzekering dekt zowel uw eigen schade als schade aan derden. U kunt denken aan schade door data-inbreuk, schade door hackers, schade die het gevolg is van cyber-afpersing, schade door het gemis aan inkomsten, extra kosten die u moet maken en het verlies van geld op uw rekening als gevolg van malware of hacking.

Uitgebreide informatie leest u op de pagina Dekking.

Incident Response Plan 

U kunt in de omstandigheid komen dat u bent gehackt en er een vermoeden bestaat dat uw data verloren en/of gestolen is. Indien dit gebeurt dan treedt voor u als verzekerde met een enkel telefoontje, het Hiscox Incident Response Plan in werking. De hele afhandeling na het melden van de schade, advies en hulp tijdens het gehele proces zal worden begeleid door onze partners.

U kunt Hiscox 24 uur per dag, zeven dagen per week bereiken via telefoonnummer 020 - 517 07 00.

Uitgebreide informatie leest op de pagina Incident Response Plan.

Documenten