Het kan ook uw organisatie gebeuren: een medewerker verliest een USB-stick met leerlinggegevens. Een malware-virus gijzelt uw computers. Of hackers breken in op uw online rapporten. Het is daarom noodzakelijk dat u uw cyberveiligheid op orde heeft.
Waar is de verzekering voor bedoeld?
Data- en cyberrisico’s worden vrijwel dagelijks groter, met mogelijk desastreuze gevolgen. Verliest uw organisatie door onzorgvuldigheid, diefstal of hacks gevoelige (persoons)gegevens, dan riskeert u niet alleen zware claims van gedupeerden. U loopt ook het risico van flinke boetes – tot wel 820.000 euro! De totale schade door cyberproblemen is zelfs al groter dan die door reguliere aansprakelijkheid of brand.
Aon kan ondersteunen in het voorkomen van datalekken en cybercrime. Daarnaast biedt de Aon Cyberverzekering geruststellende bescherming tegen de financiële risico’s: deze vergoedt schade en gevolgschade aan derden, plus uw eigen schade en kosten. Zelfs juridische bijstand bij claims en/of rechtszaken is meeverzekerd.
Daar bovenop biedt de Aon Cyberverzekering 24/7 eerste hulp. Bijvoorbeeld als uw organisatie een ernstig datalek heeft dat gemeld moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Deze service ontzorgt en mogelijke boetes zijn voor zover wettelijk toegestaan verzekerd. U kunt elk cyberincident dag & nacht bij ons melden, waarna een team van ervaren professionals direct aan de slag gaat om het probleem op te lossen en verdere schade te voorkomen.