Doe de verzuimscan

Heeft u alles goed geregeld wanneer een medewerker ziek wordt? Doe de verzuimscan en krijg direct inzicht of u goed bent voorbereid.

Krijg grip op verzuim

Langdurige ziekte bij werknemers kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Het liefst wilt u verzuim daarom zo goed mogelijk in de hand hebben. Wij helpen u met het in kaart brengen van uw verzuimsituatie en geven u informatie en tips om ziekteverzuim in de toekomst te voorkomen.

De 3 belangrijkste gevolgen van ziekteverzuim

In 2022 waren er 75% meer ziekmeldingen dan het jaar ervoor. En werknemers zijn vaak ook langer ziek. Dat heeft grote gevolgen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

1. Stagnerende productiviteit

Krijgt u te maken met langdurige zieken in uw bedrijf, dan heeft dat impact op de productiviteit. Omdat er minder mensen beschikbaar zijn voor hetzelfde werk, maar ook omdat er meer werkdruk komt te liggen op anderen.

Het risico is aanwezig dat uw klanten hier de dupe van worden omdat u werk niet of niet op tijd afkrijgt

2. Oplopende kosten

U bent verplicht om uw zieke medewerker twee jaar lang door te betalen. De kosten voor het re-integratiebeleid en vervangend personeel komen daar nog bovenop.

Die extra kosten moet u wel op kunnen brengen. Zeker voor kleinere bedrijven kan de financiële impact van een zieke dan ook desastreus zijn.

3. Vervangen is vaak lastig

Bij langdurige ziekte bent u genoodzaakt om vervangend personeel te regelen. Niet alleen is het duur om nieuwe personeel te zoeken en vinden, maar het kost ook veel tijd.

In een krappe arbeidsmarkt is het lastig om op korte termijn betaalbaar en geschikt personeel te vinden. U bent als ondernemer dan veel tijd kwijt, die u liever besteedt aan het ondernemen.

Bent u goed voorbereid op verzuim?
Doe de scan!

Kunt u de hoge kosten die ziekteverzuim met zich meebrengt dragen? Krijg direct inzicht of u voorbereid bent wanneer een werknemer ziek wordt.

Verzuim verzekeren: ‘Je moet voor jezelf heel duidelijk weten hoe je ervoor staat.’

Toen manager Ingeborg van Eck begon bij Bibliotheek Waterland merkte zij op dat er nog geen verzuimverzekering was afgesloten. Met 9 vestigingen en bijna 400 medewerkers, is het risico op langdurig verzuim altijd aanwezig. Ingeborg ging op zoek naar een oplossing.

Hoe verzekert u zich tegen verzuim?

Wij bieden verschillende verzekeringen voor verzuim. Zo vindt u de oplossing die bij past bij uw situatie. Bekijk onze verzekeringen of neem contact voor advies van één van onze experts.


Verzuimverzekering

De verzekering wanneer uw medewerker ziek wordt. Zo bent u goed gedekt tegen de hoge kosten die komen kijken bij een zieke werknemer. Wij helpenu met het vinden van de verzuimverzekering die past bij uw situatie.


MKB verzuim ontzorgverzekering

De verzekering voor de mkb’er die alles rondom verzuim geregeld willen hebben. Zo bent u goed verzekerd éen voldoet u aan alle verplichtingen die bij verzuim komen kijken.


Persoonlijk advies

Wilt u graag persoonlijk advies van één van onze experts? Wij helpen u met het vinden van de verzekering die past bij uw situatie.

Top 5 gevaren voor uw bedrijf: ziekteverzuim

Uitval van personeel zorgt in veel gevallen voor problemen. Zonder leerkrachten, winkelmedewerkers of productiemedewerkers wordt het lastig om de boel draaiende te houden. Daarom is het belangrijk om ziekteverzuim zo goed mogelijk te voorkomen. Maar hoe doet u dat? Wij zetten de belangrijkste oorzaken van verzuim op een rij en geven tips zodat u uitval van medewerkers zo veel mogelijk kunt beperken.

Is een verzuimverzekering de juiste keuze voor uw organisatie?

Wij helpen u met het in kaart brengen van uw verzuimsituatie en geven u tips en informatie over het begeleiden van zieke medewerkers en hoe u verzuim in de toekomst zoveel mogelijk voorkomt. Met de verzuimscan krijgt u direct inzicht of u goed bent voorbereid.