Welke stormschade verzekering moet u hebben voor uw bedrijf?

Het aantal schadegevallen door storm neemt de laatste jaren toe. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op slecht weer, een verzekering voor stormschade is daarbij onmisbaar.

In 2021 keerden verzekeraars wel 465 miljoen euro uit voor schade aan auto's en gebouwen die zijn veroorzaakt door slecht weer. Een enorm bedrag. Als u schade heeft wilt u goed verzekerd zijn. Maar welke verzekering heeft uw bedrijf nodig voor stormschade, en onder welke verzekering valt stormschade nou eigenlijk? Lees het hier.

Welke stormschade verzekering moet u kiezen?

De verzekering voor stormschade die u nodig heeft hangt af van wát u wilt verzekeren. Een storm kan schade veroorzaken aan uw gebouw, inventaris of auto. Maar ook als u een evenement organiseert kan het weer roet in het eten gooien.

Voor al deze gevallen kunt u een verzekering afsluiten, meestal is stormschade dan verzekerd. Sluit u één van deze verzekeringen af, dan wordt niet alleen stormschade gedekt, maar ook schade door wateroverlast of brand. Zo zit u in één keer goed.

Gebouwenverzekering

Deze verzekering is als een zakelijke opstalverzekering bij stormschade en dekt onder andere schade aan uw dak of zonnepanelen. U bent voor stormschade verzekerd, maar ook voor bijvoorbeeld waterschade en inbraak.

Inventaris- en goederenverzekering

Sluit deze verzekering af voor onder andere stormschade aan uw inventaris of voorraad. Bijvoorbeeld als door zwaar weer waterschade ontstaat aan uw inventaris.

Zakelijke Autoverzekering

Bij de WA + Casco en WA + All risk verzekering voor uw auto is stormschade gedekt. Let op: bij de standaard WA verzekering is stormschade niet verzekerd.

Bedrijfsschadeverzekering

Komt uw bedrijf stil te liggen als gevolg van stormschade? De Bedrijfsschadeverzekering dekt financiële schade door gemiste omzet.

Evenementenverzekering

Stel dat uw evenement niet kan doorgaan door storm. Of dat het vroegtijdig moet worden afgelast of uitgesteld. Deze verzekering dekt uw kosten.

WEGAM-verzekering

Bij storm gebeuren en meer ongelukken op de weg. Stel dat één van uw medewerkers een ongeval krijgt, dan zit u met de WEGAM-verzekering goed.

Voorkom hoge kosten met een stormschade verzekering

Door u te verzekeren tegen stormschade komt u niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Stel dat het dak van uw gebouw beschadigd raakt en er ontstaat waterschade aan uw gebouw, inventaris en voorraad, dan leidt dit waarschijnlijk tot zeer hoge kosten. Met onze oplossingen bent u verzekerd voor stormschade, en voorkomt u problemen.

Vraag het uw Aon expert

Heeft u een vraag over uw specifieke situatie? Wilt u meer weten over één van onze oplossingen? Onze experts denken graag met u mee. Bel direct met een van onze adviseurs, of stel uw vraag per email.

Neem contact op