Top 5 gevaren voor uw bedrijf: Cyberaanval

Stel dat uw bedrijf slachtoffer wordt van een cyberaanval, dan kan dat grote gevolgen hebben. Wist u bijvoorbeeld dat de gemiddelde kosten van een cyberaanval in het mkb € 270.000,- zijn?

Maar er zijn meer gevolgen...

Uw bedrijf komt stil te liggen, het probleem moet verholpen worden en u loopt mogelijk ernstige reputatieschade op bij uw klanten.

Een cyberaanval kunt u beter voorkomen dan verhelpen, daarom zetten we een paar veelvoorkomende oorzaken van een cyberaanval op een rij. Zo kunt u uw risico op een aanval kleiner te maken.

Soorten cyberaanvallen

Cyberaanvallen komen in veel soorten en maten voor. De meest veelvoorkomende aanvallen zijn phishing, malware en DDoS.

Phishing is waarschijnlijk de meest bekende methode, en iedereen heeft wel eens een phishing-mail voorbij zien komen. Met behulp van phishing proberen cybercriminelen achter uw informatie te komen of om geld van u te stelen. Lees alles over phishing en hoe u een phishing-mail herkent.

Malware is schadelijke software die op uw apparaat geïnstalleerd kan worden. Met malware kunnen criminelen uw systeem verstoren, achter gevoelige informatie komen en zelfs toegang krijgen tot uw systemen. Ransomware is een vorm van malware, waarbij criminelen vaak om losgeld vragen voordat u weer toegang krijgt tot uw systemen. Lees alles over ransomware.

Bij een DDoS-aanval sturen cybercriminelen een enorme hoeveelheid data naar uw server. De server kan zo'n grote hoeveelheid niet aan en raakt overbelast, en daardoor onbereikbaar. Daardoor is uw website plotseling erg lastig of zelfs helemaal niet meer te bereiken voor klanten. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie.

3 tips om een cyberaanval te voorkomen

Tip 1. Herken de gevaren

Om een aanval op uw organisatie te voorkomen is het belangrijk om te weten hoe zo'n aanval te werk gaat. Door te weten waar u op moet letten om uw systemen veilig te houden, kunt ook u beoordelen hoe het er met uw veiligheid voor staat. Experts kunnen u helpen om gaten in uw beveiliging te vinden en acties uitvoeren om de veiligheid op te krikken.

Tip 2. Train uw medewerkers

Menselijke fouten zijn een van de meest voorkomende oorzaken van een aanval. Train daarom uw medewerkers in het herkennen van cyberaanvallen, zoals phishing. Wanneer uw medewerkers de gevaren ook herkennen, verkleint u het risico dat uw organisatie het slachtoffer wordt van een eenvoudig te voorkomen aanval.

Tip 3. Schakel experts in

Het is niet eenvoudig om uw systemen altijd veilig te houden, want criminelen gebruiken steeds slimmere methodes om een aanval te laten slagen. Experts kunnen u met actuele kennis helpen om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen. Zo bent u goed voorbereid en loopt u minder risico op een aanval.

Hoe goed bent u voorbereid op een onverwachte situatie?

Onverwachte situaties in uw bedrijf kunnen tot grote problemen leiden. Weet u op welke situaties u zich kunt voorbereiden? En hoe u weer financiëel gezond uit deze situaties komt? Doe de quiz en ontdek hoe goed u bent voorbereid.

Dossier: top risico's voor uw bedrijf

U bent vooral druk met het goed runnen van uw bedrijf. En wanneer het goed gaat, denkt u liever niet aan eventuele risico's die u loopt. Toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste bedrijfsrisico's voor u op een rij gezet en geven we u tips om ze te voorkomen.

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten. 

Wat als een machine die belangrijk is voor uw bedrijf, plotseling uitvalt?

Voor veel bedrijven heeft dit scenario grote gevolgen. We delen 3 handige tips met u om dit te voorkomen.

Lees verder

Een phishing mail herkennen: zo doet u dat

Hoe kunt u een phishing mail herkennen? Wij zetten een aantal tips op rij.

Lees verder

Wat is een datalek en hoe voorkomt u het?

Om te zorgen dat uw gegevens veilig blijven, is het belangrijk om te weten wat een datalek is en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Lees verder