Hoe krijg ik meer inzicht in cyberrisico's?

Hij had nooit verwacht dat het hem zou overkomen. De 43-jarige David, eigenaar van een bedrijf met twaalf werknemers, opende die ochtend zijn privélaptop om in te loggen op het netwerk van de zaak. Op het scherm verscheen een pop-up. Er stond dat het systeem geblokkeerd was en dat er een fors bedrag in bitcoins overgemaakt moest worden om weer toegang te krijgen. Davids mond viel open: zijn onderneming was ten prooi gevallen aan cybercriminaliteit. En daar had de coronacrisis een sleutelrol in gespeeld.

“Het zal toch niet waar zijn…”

Het duurde even voordat David van de eerste schrik was bekomen. Alle bestanden en data bleken onbereikbaar te zijn. Zijn externe IT-specialist wees hem op een verdacht mailtje waar David onlangs op had gereageerd. Via die e-mail hadden de cybercriminelen zijn thuiscomputer gehackt en de digitale systemen van zijn bedrijf overgenomen. “Het zal toch niet waar zijn,” stamelde David. Vlak daarvoor had hij in de krant gelezen dat het vele thuiswerken in de coronatijd bedrijven kwetsbaarder maakte voor een cyberaanval. Nu begreep hij waarom.

cyberincident

U loopt hetzelfde risico als David

David is een van de vele slachtoffers uit het midden- en kleinbedrijf van ransomware: criminelen gijzelen de digitale systemen van bedrijven en geven die pas vrij na ontvangst van duizenden euro’s aan losgeld. Overigens is hij bij lange na niet de enige ondernemer die hiermee te maken krijgt. Ook uw onderneming loopt het risico om met een cyberaanval geconfronteerd te worden.

Hoe pakt u dit risico aan? 

Als cybercriminelen het zwakke punt in uw databeveiliging ontdekken, is de kans groot dat uw bedrijf grote financiële schade lijdt. Als u weer over uw data wilt beschikken, zit er vaak niets anders op dan het losgeld te betalen. Daarnaast kan de overheid u een boete van enkele tonnen tot zelfs miljoenen opleggen als u de privacygevoelige gegevens van uw klanten of personeel onvoldoende beschermt. Wij kunnen ons voorstellen dat u geen idee heeft hoe u dit risico moet aanpakken. Goed nieuws: daar gaan we u bij helpen.

Gegevensbescherming voor dummies

Gegevensbescherming voor dummies

ESET eBook kennispertner AonOm cyberveilig te kunnen werken, ook onderweg en thuis, is het cruciaal om de digitale gegevens van uw organisatie te beveiligen. Kennispartner ESET schreef het e-book ‘Gegevensbescherming voor dummies’. Daarin wordt eenvoudig uitgelegd wat de gevaren zijn van cybercrime en welke acties u kunt ondernemen om privacygevoelige data beter te beschermen tegen cyberincidenten.

U krijgt van ons het e-book ‘Gegevensbescherming voor dummies’ cadeau. Vul uw naam en e-mailadres in en download het e-book.

ESET: kennispartner van Aon

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we nauw samen met onze kennispartners. Een daarvan is ESET. Deze wereldwijd opererende partij is pionier op het gebied van anti-virusbescherming en is gespecialiseerd in gegevensbescherming. Hier leest u meer over kennispartner ESET.

ESET _kennispartner_Aon

Aon introduceert CyberHulp

Verhoog uw cyberweerbaarheid met Aon's CyberHulp

Maak kennis met Aon's CyberHulp, een pakket aan praktische hulpmiddelen dat onze cybersecurity-specialisten samen met onze kennispartners hebben ontwikkeld. CyberHulp bevat diverse middelen en materialen die u direct kunt inzetten om de cyberweerbaarheid van uw organisatie te verhogen. 

Naast de samenwerking met ESET geven we u toegang tot Privacy Zeker Start, ter waarde van 99 euro. Via Aon kunt u hier gratis gebruik van maken. Kennispartner Privacy Zeker brengt samen met u in kaart brengt welke maatregelen u moet nemen om uw data en privacygevoelige gegevens te beveiligen. Wel zo veilig. Lees meer over CyberHulp.

Contact of informatie om uw cyberverzekering af te sluiten?

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u meer weten over de juiste cyberverzekering, dekking en premie voor uw bedrijf? Of een cyberverzekering afsluiten? Vul het contactformulier in. Onze (cyber)adviseurs nemen contact op om u te helpen met al uw cybervragen en adviseren u over de juiste cyberverzekering voor uw branche. Er is al een cyberverzekering vanaf 495,- inclusief hulplijn en directe ondersteuning (incident response). 

Aon_Personal_Privacy_Box_mockup_2

Cyberveiligheid begint bij u. Ontvang tijdelijk de Personal Privacy Box bij uw cyberofferteaanvraag.