Zijn directieleveringen van de opdrachtgever verzekerd?

08-12-2017 - U wilt dat bouwmaterialen altijd goed verzekerd zijn tijdens uw werk aan een bouwproject. Voor het schaderisico sluit u een losse of een doorlopende constructieverzekering af. Maar hoe zit het met bouwmaterialen die door de opdrachtgever zelf worden ingebracht? Zijn die verzekerd?

Wat zijn directieleveringen?

Wat zijn directieleveringen?

Soms komt het voor dat een opdrachtgever zelf bouwmaterialen aanlevert. In het bestek staat dat deze bouwmaterialen verwerkt dienen te worden in het bouwproject. Dit kunnen bijvoorbeeld inbouwliften zijn, machines, steigers of bakstenen. In verzekeringstermen noemen we dit soort bouwmaterialen 'directieleveringen'

Bouwmaterialen zijn toch verzekerd op de CAR-verzekering?

Omdat directieleveringen geen bouwmaterialen zijn die u zelf heeft aangeschaft, zijn deze niet standaard meeverzekerd op uw constructieverzekering (CAR). Om bij het voorbeeld van de inbouwliften te blijven: wanneer een werknemer tijdens het werk schade veroorzaakt aan een of meer van deze inbouwliften, dan kunt u de kosten voor het herstel of de vervanging van de inbouwliften niet claimen op uw constructieverzekering.

Hoe zorgt u voor dekking?

U kunt directieleveringen meeverzekeren onder de dekking van uw constructieverzekering door ze apart aan te melden. Dat doet u door contact op te nemen met uw adviseur van Aon Bouw & Infra.

Vragen?

Heeft u een vraag over directieleveringen? Of andere vragen over de dekking van uw constructieverzekering? Uw adviseur geeft u graag antwoord. Wilt u meer weten over Aon Bouw & Infra? Ga dan naar de speciale omgeving voor bouwondernemingen