Woningbranden in feiten en cijfers: een infographic

02-03-2018 - Als VvE kunt u veel doen om een woningbrand te voorkomen. Toch weet lang niet iedereen waar de grootste risico’s liggen. Weet u in welk type woning het risico op een woningbrand het grootst is? En in welke kamer? En waar in Nederland komen de meeste branden voor? U ziet het allemaal in onze infographic hieronder.

Bewustwording van het risico op woningbrand is stap 1. De volgende is natuurlijk het voorkomen ervan. Brand is in de meeste gevallen te wijten aan onzorgvuldig gedrag van bewoners zelf. We hebben daarom 36 handige tips voor u op een rij gezet die u gratis kunt downloaden. Maak uw medebewoners bewust van gevaarlijke situaties en download onze preventietips, voor hun en uw veiligheid.

Wilt u uw woning brandveiliger maken? Lees de tips om brand te voorkomen

Download nu de 36 tips om uw woning beter te beschermen tegen brand. U krijgt tips over de risico’s zoals koken, wasdrogers en opladers. Wist u bijvoorbeeld dat de wasdroger op nummer 1 staat van elektrische apparaten die brand veroorzaken in huis? En wist u dat een verkleuring op een telefoonoplader mogelijk duidt op een intern defect dat kan leiden tot oververhitting? Download de tips gratis en deel ze met uw VvE-leden.