Voorkom inbraak met de checklist Inbraakpreventie

21-12-2017 -  Inbrekers gebruiken steeds slimmere manieren om uw huis of appartement binnen te dringen. We hebben drie veel gebruikte inbraaktrucs voor u op een rij gezet. Voorkom dat u en andere VvE-leden slachtoffer worden van inbraak. Deel deze tips en onze checklist voor Inbraakpreventie met uw andere VvE-leden.

Afleggen

Afleggen is een eenvoudige methode die inbrekers gebruiken om te onderzoeken of u thuis bent. Bij afleggen plaatst de inbreker een takje tegen uw voordeur. Als dit takje er na enkele dagen nog steeds ligt, is dat een teken dat de voordeur niet open is geweest en dat u waarschijnlijk niet thuis bent. Om te voorkomen dat inbrekers deze methode ook bij uw huis toepassen, is het verstandig om uw buren of andere VvE-leden te vragen om op uw huis te passen. Vraag hen om bijvoorbeeld om de dag even naar binnen te gaan.

Kerntrekken

Dit is een slimme techniek die inbrekers gebruiken om uw huis binnen te dringen. Bij kerntrekken trekken inbrekers de cilinder in uw deur met een schroef uit het slot. Ook als uw deur een 3-puntsluiting heeft, kunnen inbrekers uw deur dankzij deze techniek eenvoudig openen. Om kerntrekken te voorkomen, kunt u een profielcilinder laten plaatsen. Deze heeft een SKG 3 sterren keurmerk. In profielcilinders zitten hardstalen stiften, waardoor er geen schroef in de cilinder kan worden gedraaid. Zo houdt u ongewenste gasten buiten.

Bagagelabel

Stel, u gaat op vakantie met een bevriend stel. Na terugkomst in Nederland blijkt dat bij u beiden is ingebroken, terwijl u in een andere plaats woont. Hoe dat kan? Mogelijk hebben inbrekers uw adressen afgekeken van uw bagagelabels aan uw koffers op de band. Zij seinen dit door naar hun collega’s in Nederland, die vervolgens hun slag slaan in uw huis. Om dit te voorkomen, kunt u op uw bagagelabel het beste niet uw adres zetten. Uw naam en telefoonnummer volstaan voor een vliegmaatschappij ook om contact met u op te nemen. Zorg voor vertrek voor een goede inboedelverzekering, zodat u eventuele schade kunt verhalen.

Download de checklist inbraakpreventie

In onze checklist voor inbraakpreventie leest u wat u zelf allemaal kunt doen om inbraak te voorkomen. Ook geven we u een uitgebreider overzicht van de meest voorkomende inbraaktrucs en hoe u zichzelf hier tegen kunt beschermen. Download de checklist en deel hem met de andere VvE-leden.