Buffer opbouwen als ZZP'er?

6 tips die u vandaag kunt uitvoeren

Bent u één van de vijf ZZP’ers die bijna geen spaargeld heeft? Dat is niets om bang voor te zijn. Met deze 6 oplossingen en 1 bonus tip kunt u vandaag nog starten met het opbouwen van een buffer.

1. Verander uw money mindset en start met het opbouwen van een buffer

Van slapeloze nachten over geldzorgen wordt niemand rijker. Daarbij is angst een slechte raadgever. Business coaches zoals Tony Robbins, maar ook de Nederlandse Money Mind Academy zijn het er allemaal over eens; geld associëren met positieve gedachtes levert geld op. U denkt dan creatiever, optimistischer en onderneemt meer acties die daadwerkelijk geld opleveren. Daarom wordt uw mantra vanaf nu; een buffer opbouwen is makkelijk.

2. Verhoog uw prijzen met 2%

Wanneer heeft u voor het laatst uw prijzen verhoogd? Allereerst is het belangrijk om uw prijzen elk jaar minimaal met inflatie te verhogen. Dit is gemiddeld 2%. Wanneer u dit niet doet, wordt u 2% goedkoper. En dat is niet de bedoeling als u nu wél een buffer wilt opbouwen. Bovendien is een prijsverhoging met het inflatiecijfer goed uit te leggen naar de klant. Verliest u hier klanten mee? Dan is het goed om u af te vragen of dit klanten zijn waarmee u wilt werken. U voegt waarde toe en hebt het recht daarvoor betaald te worden.

3. Verlaag uw kosten met behulp van experts

Nog een inkoppertje die vaak op de lange baan geschoven wordt; uw kosten verlagen. Hoe lang zit u al bij dezelfde energieleverancier, telefoonprovider en verzekeraar? Het loont om prijzen te vergelijken en misschien zelfs over te stappen. Een persoonlijk adviesgesprek voor het vergelijken van uw verzekeringen vraagt u eenvoudig binnen 1 minuut aan.

zzper_spaart_voor_financiele_buffer

4. Pay yourself first

Spaar direct minimaal 10% van wat er binnenkomt voor uw buffer. Gebruik de rest voor kosten, belastingen en andere posten. Dit heet het pay yourself first-principe en is een psychologisch trucje die uw kansen op het behalen van een veilige buffer vergroten.

5. Zorg ervoor dat uw klanten 2x sneller betalen

Niets zo vervelend als een klant die niet betaalt terwijl u al kosten heeft gemaakt. Bovendien moet u nu ook nog achter haar broek aan zitten. Deze tijd kunt u beter investeren in het vinden van nieuwe klanten en het verbeteren van uw verdienmodellen. Het boekhoudsysteem van Tellow laat zien welke facturen betaald en niet betaald zijn. Ook houdt het systeem bij of er nog een herinnering verstuurd kan worden. Handig! Zo wordt uw geld soms wel 2x sneller gestort en is uw buffer sneller bij elkaar gespaard.

6. Verzeker u met het Herstel Budget en krijg een financiële buffer tot €20.000,-

Het kan ook u overkomen. U moet plotseling een operatie of een medische procedure ondergaan, waarna een periode van herstel vereist is om u weer op de been te krijgen. U kunt plotseling niet werken, kunt klantprojecten niet afmaken en de vaste lasten draaien door. Wanneer u nu geen buffer heeft, biedt het Herstel Budget uitkomst. Het Herstel Budget is een financieel steuntje in de rug bij inkomensverlies door ongeval of ziekte. Dat betekent dat wanneer u een ongeval krijgt, of een medische ingreep nodig heeft voor het behandelen van een ziekte, u binnen 14 dagen een bedrag uitgekeerd krijgt. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal €20.000,-. en is afhankelijk van de gemiddelde hersteltijd. Het Herstel Budget is verkrijgbaar vanaf €4,95 per maand.

7. Bonus Tip: Bespaar €80 euro per maand op de AOV-premie door het gebruik van het Herstel Budget.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kost gemiddeld €250 per maand. En is daarmee een flinke kostenpost voor een ZZP’er. U kunt uw AOV-premie verlagen door uw eigen risico en wachttijd te verhogen. Om het eigen risico en de verlengde wachttijd op te vangen sluit u een Herstel Budget af. Zo wordt uw maandelijkse AOV-premie met €100 euro verlaagd. En hoeft u daarvoor alleen een Herstel Budget voor €20,95 per maand te betalen. De bespaarde €80 euro per maand, is voor u. Het bespaarde bedrag verschilt per situatie en u kunt hierbij persoonlijk advies krijgen.

Dit artikel is een samenwerking van Aon en Tellow.

Misschien ook interessant voor u: